Ziyaretin rutin bir faaliyet olduğu kaydeden İl Başkanı Burak Pehlivan, geçtiğimiz hafta gündem yaratan Başkan Yardımcısı Mehmet Erikmen konusu hakkında Ses gazetesine değerlendirmede bulundu. Karacasu Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Erikmen’in paylaşımının ardından yaşanan kriz ve AK Parti İlçe Başkanı Fuat Meriç’in konuya yaklaşımı hakkında önemli açıklamalarda bulunan İl Başkanı Burak Pehlivan, Mehmet Erikmen’in görevden alınması gibi bir durumun söz konusu olmadığını ifade etti. Pehlivan, “Mehmet Erikmen iyi bir ülkücüdür, kendisinin yanındayız. Özür bekleyenler geçmişteki söylemlerine baksınlar” dedi.

"ZİYARETİN ÖZEL BİR SEBEBİ YOK"

MHP Aydın İl Başkanı Burak Pehlivan ve yönetiminin, Pazartesi günü Karacasu Belediyesi hizmet binasında Başkan Zeki İnal, Başkan Yardımcısı Mehmet Erikmen, İlçe Başkanı Murat Uysal ve ilçe yönetimi ile bir araya gelmesi ve verilen dostane fotoğraflar geçen hafta yaşananların ardından ‘destek’ şeklinde yorumlandı. Ziyaretle ilgili olarak Zeki İnal’ın sosyal hesabından, “'MHP Aydın İl Başkanımız Sayın Burak Pehlivan ve MHP İl Yönetimimiz ziyaretimize geldi. Karacasu'muz ve son gelişmeler hakkında görüştük. Ziyaretleri bizleri onurlandırdı. Kendilerine bu ince ziyaretten dolayı teşekkür ederim” paylaşımı yapıldı. Ziyaretin ardından ulaştığımız Burak Pehlivan da ziyaretin özel bir sebebi olmadığını, yapılan ve yapılacak çalışmalar hakkında istişarelerde bulunduklarını dile getirdi.

“MEHMET ERİKMEN’İN ARKASINDAYIZ”

Mehmet Erikmen’in paylaşımı ve ardından gelen tepkileri değerlendiren MHP Aydın İl Başkanı Burak Pehlivan, “Olmuş geçmiş bir olay, gündeme tekrar getirmenin bir anlamı yok. Sağıra sözü, köre yüzü süslemenin bir mantığı yok. Mehmet Erikmen’in, arkasındayız, yanındayız. Belediye Başkan Yardımcımız yalnız değildir. Görevinin başındadır. Ne yapacaksak biz karar veririz” dedi. Pehlivan, ayrıca “Geçmişi herkes unutabilir. Türk milliyetçileri dünü-bugünü-yarını birlikte değerlendirmektedir. Ülkücü harekete karşı çok ağır hakaretlerde bulunmuş CHP’li eski kadın Kolları Başkanı Ayşe Özdemir hanımefendi, mükafatlandırılmış Belediye meclis üyesi listesine ön sıralardan yazılıp meclise girmesi sağlanmıştır” hatırlatmasında bulundu. Mehmet Erikmen’in yaptığı paylaşımın şahsi bir paylaşım olduğunu ve netice itibariyle kendisini ilgilendirdiğini ifade eden Pehlivan, Erikmen’in özür dilemesini gerektirecek bir durumun olmadığını dile getirdi.

"SİPARİŞLE GÖREVDEN ALMIYORUZ"

CHP ve İYİ Parti yöneticilerinden gelen görevden Erikmen’in alınmasına yönelik çağrıları hakkındaki soruyu yanıtlayan Pehlivan, “Ismarlama ve siparişlerle biz kimseyi görevden almıyoruz. Her şey partimizin kendi iç tüzüğü disiplininde çözülür. Mehmet Erikmen, iyi bir ülkücüdür. Bizlerin dava arkadaşıdır” yanıtını verdi.

“MERİÇ BENİ İLGİLENDİRMİYOR”

Öte yandan AK Parti Karacasu İlçe Başkanı Fuat Meriç’in yaklaşımı hakkındaki soruyu yanıtlayan Pehlivan; "Meriç’in sözleri ittifak ortaklığına yakışmadı. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan Beyefendi ve Sayın Genel Başkanımız Devlet Bahçeli Beyefendinin öncülüğünde Cumhur ittifakımız devam etmektedir. Cumhur İttifakımız bir anlık heveslerle değil, 2023, 2053 hedefleriyle Türk milletinin sinesinden doğmuş bir ittifaktır. Günlük çıkarlar ve günlük menfaatler üzerine kurulmamıştır. Türk milletinin menfaatleri ve geleceği doğrultusunda alınacak kararlarda mutabakat sağlanmıştır. Karacasu AK Parti İlçe Başkanının bu açıklamaları ne niyet ve zihniyetle yaptığını bilmiyorum çok da ilgilenmiyorum. Siyasi olarak muhatabım AK Parti İl Teşkilatı ve başkanıdır. AK Parti ve yönetimi bu konu hakkında değerlendirme yapacaktır. Bizim düşüncemiz, kendi şahsi düşüncesidir. Herkes kendine yakışanı yapar” dedi.

“İTTİFAKIN RUHUNA UYGUN BİR SONUÇ BEKLİYORUZ”

Fuat Meriç’i eleştiren Pehlivan, “Bizler Cumhur İttifakının mensupları olarak seçim döneminde ve şu an halen daha kalbimizde olan iman ağzımızdan net bir şekilde çıkmaktadır. Ama başkanlarının ne düşündüğü ve söylediği bizi ilgilendirmez. Biz önümüze bakıyoruz. Biz çalışmalarımıza bakıyoruz. Cumhur İttifakına da sadığız. Ama kendilerinin Sayın Cumhurbaşkanımıza ve Sayın Genel Başkanımıza yapılan saygısızlıklara, CHP’den AK Parti ve MHP’ye yapılan siyasi etikten uzak tavırlara, sayın Binali Yıldırım'ın eşi hanımefendiye yapılan saygısızlıklara da aynı yüreklilikle aynı açıklıkla tepki beklerdik. Lakin kendisi bu şekilde uygun gördü. Biz kendisine yakıştıramadık. AK Parti "Bu konu iç meselemiz, çözülmeyecek bir konu değil” değerlendirmesinde bulundu. Sabırla, cumhur ittifakının ruhuna uygun bir sonuç bekliyoruz. Kaliteli zamanımızı hemşerilerimize daha güzel bir Karacasu için harcıyoruz” dedi.