Nazilli’de faaliyet gösteren Nazilli Kültür Koleji, daha ilk yılında TEOG’da aldığı sonuçlarla adından söz ettirmeyi başardı. Kültür Koleji, deneyimli ve alanında uzman öğretmenleriyle yeni eğitim öğretim yılına geçen seneden daha iddialı giriyor.

“YAŞAM BECERİ MERKEZLERİ”

Nazilli Kültür Koleji olarak 14 Ağustos’ta 8’inci sınıflarda yoğunlaştırılmış TEOG çalışmaları ve ara gruplarına İngilizce kursuyla 2017-2018 eğitim ve öğretim yılına başladıklarını ifade eden Nazilli Kültür Koleji Kurucusu Ahmet Bilgenoğlu, “Dersler sonrası anlatılan konularla ilgili tarama sınavları yapıldı. Her haftanın son günü deneme sınavları yapıldı. 5, 6, 7. sınıflarda yaz döneminde İngilizce dersleri başladı. Kültür Koleji'nde İngilizce için birçok mekan hazırlandı. İngilizce drama atölyesi yapıldı. Ayrıca A1 ve A2 kur seviyelerinde 2 ayrı mekanla İngilizce Sokağı oluşturduk. Ayrıca okulumuzda resim atölyesi, mutfak sanatları atölyesi, zeka oyunları atölyesi adıyla öğrencilerimize Yaşam Beceri Merkezleri oluşturuldu. Modernleşmiş binamızla en iyi imkanları sunarak eğitim öğretime başladık” dedi.

“30 ÖĞRENCİDEN 18’İ FEN LİSESİ PUANI” 

TEOG’da ilk yılda aldıkları başarılardan dolayı öğrencilere teşekkür eden Bilgenoğlu, şunları kaydetti: “Nazilli Kültür Koleji olarak hedefimiz, 30 öğrencide 18 Fen Lisesi puanı çıkardığımız sonucu daha da yukarıya taşımak. Milli Eğitim’den alınan sınav sonucuna göre 8’inci sınıf 30 öğrencimizin 19 tanesi yüzde 15’lik dilime girerek, 4 tanesi Nazilli, Ankara, Denizli ve Ödemiş Fen Liselerine girmeye hak kazandı. 8 öğrencimiz Nazilli Anadolu Lisesi, 4 öğrencimiz Menderes Anadolu Lisesi, 4 öğrencimiz Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesi ve 4 öğrencimiz de diğer Anadolu Liselerine yerleşmiştir. 6 öğrencimiz ise tercih yapmamıştır. Hepsine başarılar diliyorum.”

YENİ VE ÇAĞDAŞ BİR YEMEKHANE

Nazili Kültür Koleji kurucusu Ahmet Bilgenoğlu, yaz döneminde okul binasında modernizasyon ve kalorifer çalışmaları yaptıklarını, yeni ve çağdaş bir yemekhane oluşturduklarını söyledi. 
Bilgenoğlu, hayata geçirdikleri “Yaşam Becerileri Merkezi” ile güzel bir yıla başladıklarını belirtti. Kayıtların devam ettiğini ifade eden Bilgenoğlu, velilerin ilgisinden dolayı teşekkür etti.