THK yetkililerinin havacılıkla ilgili verdikleri bilgilerin ardından yamaç paraşütü çalışması ve model uçak tanıtımı gerçekleşti. Kağıttan maket uçak yapan öğrenciler etkinlikte keyifli anlar yaşadı.

"ÇOCUKLARA HAVACILIĞI SEVDİRECEĞİZ" 

THK Aydın Şube Başkanı Dinçer Saldırış, etkinlikte çocuklara havacılığı sevdirmeyi amaçladıklarını belirterek, “Bu etkinlikte çocuklarımıza yamaç paraşütü ile uçakların nasıl kullanıldığına dair eğitimler verildi. Hem de yerde gösterimi sunuldu. Ata model uçak yarışması yapıldı. Çocuklara havacılığı sevdirmek için yaptığımız bir etkinlik. Çocuklarımızın daha fazla havacılıkta yer almasını istiyoruz. Elimizden gelen hizmeti yapmaya çalışıyoruz. Sportif havacılıkla ilgili etkinliklerimiz devam edecek. Türk Hava Kurumu Aydın Şubesi Türkiye’deki en etkin şube. Genç Kanatlar ekibimiz gerçekten çok aktif. Nitelikli kişilerin olması bizim için önemli” dedi.

"ÖĞRENCİLER HAVALARA UÇTU"  

Sınıf öğretmeni Şaban Özdemir, etkinliğin ‘Okulumla Sosyalleşiyorum’ projesi kapsamında gerçekleştirildiğini söyledi. Öğrencilerin havacılığa olan ilgilerini gösterdiklerini dile getiren Özdemir, “THK’yı da ziyaret ettim. Şubat tatilinde öğretmenlerimizle birlikte Eskişehir’de kursa gittik. Daha sonra yamaç paraşütü etkinliğine katıldık. Okulumuzu temsilen Selçuk’a gittik. Daha sonra THK ile öğrencilerimize yönelik bu etkinliği yaptık. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 'İstikbal göklerdedir' sözünden hareketle bu etkinliği düzenledik. Öğrencilerimiz mutluluktan adeta havalara uçtu" diye konuştu.
  Etkinlik kapsamında Okul Müdürü Mehmet Öztürk ve THK Aydın Şube Başkanı Dinçer Saldırış, havacılık kurslarına katılan ve başarı gösteren öğretmenlerine sertifikalarını verdi