Kuyucak Ziraat Odası Eğitim Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıda Dr. Özlem Doğan, kaliteli incir üretimi için sağlıklı ilek kullanımının şart olduğuna değinirken, incirdeki çürüklüğün de yine sağlıksız ileklerden kaynaklandığının altını çizdi. Doğan, bundan sonraki süreçte temiz ve sağlıklı ilek üretimi için çalışmaları sonucunda ortaya çıkan ürünlerle pazardaki diğer doğal ileklerin farkını gözleyeceklerini belirtti.

“ÜRETİCİYİ BİLGİLENDİRECEĞİZ” 

Toplantıda konuşan Kuyucak Ziraat Odası Başkanı Abdullah Sevgi de, temiz ilek üretimi çalışmalarını destekleyeceklerini ve ilek bahçesi tesis edilmesi için katkı sağlayacaklarını belirterek, “Bölgemizde eksikliği hissedilen sağlıklı ve temiz ilek bahçeleri bundan böyle tesis edilecek ve eski ilek ağaçları rehabilite edilerek hizmete sunulacaktır. Ayrıca sağlıklı ilek ve kaliteli incir üretimi için gereken bilgilendirmeleri eğitim salonumuzda yapılacak toplantılarla üreticilerimize sunacağız’’ dedi.