Kuyucak Ziraat Odası Eğitim Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıda Dr. Özlem Doğan, kaliteli incir üretimi için sağlıklı ilek kullanımının şart olduğuna değinirken, incirdeki çürüklüğün de yine sağlıksız ileklerden kaynaklandığının altını çizdi. Doğan, bundan sonraki süreçte temiz ve sağlıklı ilek üretimi için çalışmaları sonucunda ortaya çıkan ürünlerle pazardaki diğer doğal ileklerin farkını gözleyeceklerini belirtti.
“Sağlıklı ilek, kaliteli incir demek”
Erbeyli İncir Araştırma Enstitüsü, Kuyucak’ta sağlıklı ilek üretimi ve yaygınlaştırılması projesi ile ilgili bilgilendirme toplantısı düzenledi. Toplantıda kaliteli incir için sağlıklı ilek kullanımının şart olduğu vurgulandı
Trend Haberler
Kuşadası'nda yasaklara uymayanlara ceza var
Konserde evlenme teklifi Kuşadası’na damga vurdu
Aydın'da 48 kişi zehirlenmişti, artık yasak geldi!
İncir ağacının altında uyumak, bakın nelere yol açıyormuş
Nazilli'de sağanak yağış etkili oldu, ağaçlar devrildi
İş arayanlar dikkat -Nazilli ve çevre ilçelerden 150 kişi alınacak