Didim’in farklı destinasyonlara açılması noktasında Didim Belediyesi ile Didim Ticaret Odası işbirliğiyle “Turizmde Destinasyonunu Önemi" konulu toplantı gerçekleştirildi. D- Marin Yacth Club'de düzenlenen toplantıya Didim Kaymakamı Mehmet Türköz, Didim Belediye Başkanı A. Deniz Atabay, Almanya Seyahat Acenteleri Birliği (DRV) Başkanı Norbert Fiebig, Didim Ticaret Odası Başkanı Hilmi Erbaş, Didim Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Şerif Erul, DİTAB Başkanı Sevinç Karataş, Didim ESKKK Başkanı Ali İhsan Kubaliç, Ticaret Odası meclis üyeleri, turizmciler, otel yöneticileri ile DRV yöneticileri katıldı.
Toplantının moderatörlüğünü Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Yurtdışı Temsilcisi ve Didim’in fahri hemşehrisi Turizmci Hüseyin Baraner gerçekleştirdi.

"ÖRNEK OLACAK BİR ADIM"

Baraner, oturum öncesinde yaptığı konuşmada Didim’de herkesin kendi imkanlarıyla işler yapmaya çalıştığını belirterek, "Bugün burada uluslararası düzeyde bir toplantı yapılacak. Bu bir yatırım ve tanıtım toplantısı, verimli olacak. Didim’in ilk yatırımcı forumu olacak. İki gündür Didim’deyiz. Heyetle aramızda güzel bir dostluk sergilendi. Türkiye’de örnek olacak bir adım” dedi.
  Didim Ticaret Odası Başkanı Hilmi Erbaş ise toplantının ilçeye hayırlı olmasını diledi.

“ÇEKİRDEK KADROLARIN OLMASI ÖNEMLİ”

Didim Belediye Başkanı A. Deniz Atabay da konuşmasında, “Gerçekten turizmde destinasyonun önemi altında topladığımız konular Didim için önemli. Özellikle DRV Başkanının Didim’de olması çok önemli. Destinasyonda yerel yönetimin önemi çok fazla, bu noktada gelen yatırımcılar için şehri derli toplu olması çok önemli. Yatırımcılara yer açabilmemiz noktasında 3. koy örneği gibi büyük bir ivme kazandırmak istiyoruz. Didim ile Akbük arasında bir bölge var ve buranın imar planını 11 yıl sonra bitirdik. Bu arazilerin hepsi bakanlık tahsisli ama burada çekirdek kadroların olması önemli bir adımdır. Alman halkını ve yatırımcılarını şehrimizde ağırlamak istiyoruz" diye konuştu. 
  Didim Kaymakamı Mehmet Türköz, katılımcılara teşekkür ederek, “Didim bir turizm şehri, potansiyel bir şehir, hatalarımızı ve kusurlarımızı kapatmak istiyoruz. Bu toplantı diğerlerine vesile olur. Didim’in fahri hemşehrisi olmayı da istiyorum” ifadelerini kullandı.

“DEVAMLI TEMASTA OLMAMIZ LAZIM”

Toplantıda konuşan Almanya Seyahat Acenteleri Birliği (DRV) Başkanı Norbert Fiebig, Türkiye’nin önemli rol oynayan bir konuma geldiğini belirterek, şunları kaydetti: “Türkiye yeniden piyasada hatta 2015 sayılarını yakaladı. Avrupa piyasalarında eşit ve yedek destinasyon olmadığından, Avrupa’da bulunmadığından dolayı bunun için yakaladı. Turistler yeniden Türkiye’ye geri döndü. Türkler ve Almanlar arasındaki dostluk bunun temelini oluşturuyordu. Bu başarıyı 30-40 yıldır yaşanan dostlukta da gördük ve yakaladık. Türkiye şu an 2018 sezonunda İspanya’dan sonra ikinci sıraya oturdu. Avrupa’da İspanya birinci, Türkiye ikinci sırada. Geçen ay Federal Almanya Bakanı Ankara’ya geldi. Yakın tarihte Türkiye-Almanya arasında bir forum kurulacak ve içerisinde turizm forumu olacak. Bu forumda Alman Bakan benim turizm formuna başkanlık etmemi istedi. Bu çok güzel oldu. Devamlı temasta olmamız lazım. Temas olursa o kadar güzel olur. Arkadaşlarım 2 gün Didim’in tüm güzelliklerini gördü. Herkese katkılarından dolayı teşekkür ediyorum.”
  Toplantıda FTI adına Hicabi Aydın, DRV adına Volker Adams, Accor adına Michale Artman, Studiosus adına Ernst Kölnsberger, Sancarbarlaz tour adına Önder Sancarbarlaz, TÜRSAB Yönetim Kurulu Üyesi Mücella Kantaroğlu, Rafinesse Travel adına Hikmet Atilla ve DRV Başkanı Norbert Fiebig, katılımcılarla karşılıklı öneri ve fikir alışverişinde bulundular.