Venosa Otel'de düzenlenen toplantıya Vali Köşger’in yanı sıra Didim Kaymakamı Mehmet Türköz, Didim Garnizon Komutanı Çetin Gülseven, Didim Belediye Başkanı A. Deniz Atabay, il daire müdürleri, siyasi parti ilçe temsilcileri, oda başkanları, muhtarlar ve kurum amirleri katıldı.

“DİDİM’İN PROBLEMLERİNİ BİLİYORUZ”

Toplantıda konuşan Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger, daha önce gerçekleştirmek istedikleri bu programa cenaze sebebiyle katılamadığını fakat sorunların kendisine iletildiğini kaydederek, “Yeni yılda, yeni iş sezonda tüm şehrimizin sorunlarını tespit edip, ona göre programlama yapmak amacıyla bu toplantıları gerçekleştiriyoruz. Aynı zamanda şehrin birikmiş bir takım sorunları varsa, ilgili daire amiri arkadaşlarımız da bizimle beraberler. Onlarla birlikte anında çözülebilecek sorunlar varsa yerinde çözüyoruz. Zaman, planlama ve maliyet gerektiren işleri de süreç içerisinde not alarak, çözmeye çalışıyoruz. Didim’de daha önce tüm kesimlerin katıldığı birkaç toplantı yaptık. Didim’in problemlerini aşağı yukarı biliyoruz ama yine de hayat durmuyor ve güncel sorunlar ortaya çıkmaya devam ediyor. Sizin ileteceğiniz sorunlardan anında çözülebilecek olanları çözmek, süre, zaman ve para isteyenleri de not almak için huzurlarınızdayız” dedi.
  Toplantıda Vali Köşger'e hastane ve fen lisesi taleplerini, Didim Ticaret Odası Başkanı Hilmi Erbaş iletti. İlçeye yapılacak yeni hastanenin 75 yataklı olacağı ve ihale aşamasında olduğu bildirildi. Toplantının daha sonraki bölümü basına kapalı olarak sürdürüldü.

“ŞEHİT POLİS FETHİ SEKİN'İN ADI KARAKOLA VERİLDİ”

Toplantının ardından Vali Köşger ve beraberindeki heyet, Altınkum Polis Karakolu'na, Fethi Sekin Polis Karakolu isminin verilmesi münasebetiyle düzenlenen törene katıldı. Açılışa Vali Köşger, İl Emniyet Müdürü Rahmi Baştuğ, Didim Kaymakamı Mehmet Türköz, Didim Garnizon Komutanı Çetin Gülseven, Didim Belediye Başkanı A. Deniz Atabay, Şehit Polis Memuru Fethi sekin’in babası Mehmet Zeki Sekin, daire müdürleri, Didim’deki siyasi parti ilçe temsilcileri, oda başkanları, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, Emniyet Müdürlüğü çalışanları ile vatandaşlar eşlik etti.

BABA MEHMET ZEKİ SEKİN'DEN TEŞEKKÜR

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Şehit Polis Memuru Fethi Sekin’in babası Mehmet Zeki Sekin konuşma yaptı. Baba Sekin, “Oğlumun adını yaşatmak için imza toplayanlara teşekkür ediyorum. Bizler bu Cennet vatanda, güzel vatanda rahatça gezebiliyorsak onların sayesindedir. Bugün hainler amacına ulaşamadıysa sizlerin kararlı duruşunuz sayesindedir” ifadelerini kullandı.

"TERÖR ÖRGÜTLERİ MUVAFFAK OLAMAYACAK"

Aydın İl Emniyet Müdürü Rahmi Baştuğ ise İzmir Adliyesindeki terör saldırını önleyen şehit Polis Memuru Fethi Sekin’in Peygamberlikten sonra en yüksek makam olan şehitlik mertebesine ulaştığını belirterek, “Hiçbir terör örgütü muvaffak olamayacak. Dünyanın namertlikle dolu olduğu şu konjonktürde Fethi Sekin mert nasıl olunurmuş göstermiştir. Kendisine Allah'tan rahmet, ailesine de sabırlar diliyorum” diye konuştu.

"BÜYÜK BİR FELAKETİ ÖNLEDİ"

Didim Kaymakamı Mehmet Türköz, 2017 yılında İzmir’deki terör saldırında Polis Memuru Fethi Sekin’in şehadete ulaştığını belirterek, “Fethi Sekin dikkati ve cesareti ile kahramanlık örneği gösterdi. Kurşunların üstüne yürüme yüreği büyük bir felaketi önledi. Bu saldırıda Musa Can isimli mübaşirimiz şehit oldu. Onun yiğit arkadaşları onun kanını yerde bırakmadılar. Şehidimiz o gün orada yüzlerce onların hayatını kurtardı. Bu yürek milletimizin kalbinde olduğu sürece kimse muvaffak olamayacaktır” şeklinde konuştu.

“BU İSMİN VERİLMESİ TESADÜF DEĞİL ANLAMLI”

Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger ise Didim’den gelen yüzlerce imzayla bir kampanya yapıldığını ve şehide bir vefa gösterildiğini belirterek, tüm Didim halkına teşekkür etti. Vali Köşger, şunları kaydetti: “Milletimize yönelik son dönemde envai çeşit haddini, hesabını bilemediğimiz, hesabını tutamadığımız ihanet kalkışmalarının en son örneklerinden birisi olan milletimizin ekonomik hedeflerini batıdaki turizm beldelerini vurarak milletimizi ekonomik anlamda sıkıntıya sokarak ülkemizde belki bunu vesile kılarak parçalayabiliriz umuduyla yapılan bir kalkışmayı önlediği için, onu önlemeye çalışırken şehit olduğu için belki de bu ismin buraya verilmesi tesadüfün ötesinde başka bir anlam ifade ediyor.”
  Köşger, milletlerin değişik karakterleri olduğunu ve Türk milletinin kahraman bir millet olduğunu vurgulayarak, tarihteki kahramanlıklardan bahsetti. Konuşmaların ardından Vali Köşger ve beraberindekiler açılış kurdelesini keserek Karakol içerisinde Şehit Fethi Sekin için hazırlanan köşeyi inceledi.

“Z-KÜTÜPHANEYİ GEZDİ”

Vali Köşger daha sonra Didim İmam Hatip Lisesi bünyesinde açılan Z-Kütüphane'yi ziyaret edip öğrencilerle sohbet etti ve kütüphane hakkında okul idaresinden bilgiler aldı. Z-Kütüphanesi'nde bin adet kitap, 7 adet İnternet bağlantılı yeni nesil i5 işlemcili bilgisayar, 1 adet masaüstü lazer yazıcı ve tarayıcı bulunuyor. 44 kişi oturma kapasiteli kütüphanede, 2 adet çekmeceli ahşap satranç masası ve kitap okuma alanları yer alıyor. 84 metrekare olan kütüphanenin yapımı sürecinde tadilat, tamirat ve döşeme için Bakanlığın belirlemiş olduğu fiyatla 27 bin 654,48 TL; bilgisayar, mobilya, kitap, yazıcı için 57 bin 107,08 TL olmak üzere toplamda 84 bin 761,56 TL harcandığı öğrenildi.

Haber Videosu