Söke Belediyesi Sanayi Sitesi düğün salonunda gerçekleştirilen etkinliğe, İlçe Kaymakamı Tahsin Kurtbeyoğlu, İlçe Emniyet Müdürü Yalçın Şipal, İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Yüzbaşı Gökhan Kurgar, Söke Şoförler Odası Başkanı Refik Karataş ile davetliler katıldı.

"YILDA BİR DUYARLILIK GÖSTERMEK YETERLİ DEĞİL"

Söke Şoförler Odası Başkanı Refik Karataş, yaptığı açılış konuşmasında, "İnsanların sosyal ve ekonomik şartları gereği seyahat etme ihtiyacı trafik olgusunu ortaya çıkarmıştır. Ülkemizin en önemli sorunlarından biri olan trafik konusunda bu kadar ölüm, yaralanma, maddi ve manevi kayıplar verdiğimiz bu konuda yılda bir hafta duyarlılık göstermemiz yeterli değildir. Bizler şoförler ve otomobilciler esnafları olarak odamıza kayıtlı şoför ve otomobilci arkadaşlarla rutin olarak eğitim toplantıları yaparak trafik kazalarını en aza indirmek için çaba harcamaktayız. Sizlere ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün sözleriyle veda ediyorum. Türk şoförü en asil duygunun insanlarıdır" dedi.

"TRAFİK EĞİTİMLERİNE KÜÇÜK YAŞLARDA BAŞLIYORUZ"

Kaymakam Kurtbeyoğlu ise, "Trafikte esas olan, kişilerin kendilerine saygı duyduğu kadar başkalarına da saygı duymasıdır. İlçe merkezimize baktığımızda araçların yaya kaldırımlarına park edildiğini, ana arter caddelerde çift sıra parklar ve yaya geçitlerine parklar görüyoruz. Sonuç olarak şehir içinde trafik keşmekeşi oluşuyor. Bunları düzenlemek içinse öncelikle eğitim diyoruz. Kaymakamlık olarak bu trafik eğitimlerimize küçük yaşlarda başlıyoruz. Bakanlığımızın, 'Öncelik hayatın, öncelik yayanın' sloganıyla hayata geçirdiği kampanyayı, ilçemizde de uygulamaya gayret ediyoruz" ifadelerini kullandı.  

"KENDİMİZE VE KARŞIMIZDAKİNE SAYGI DUYMAK ZORUNDAYIZ" 

"Şunu da unutmamak gerekir, eğitim daima küçük yaşlarda olmalıdır" diyen Kurtbeyoğlu, şunları kaydetti: "2018 yılında ülke genelinde 7 bin 500 vatandaşımız trafik kazalarında hayatlarını kaybetmiş, 200 binin üzerinde vatandaşımız yaralanmış ve milyonlarca liraya varan maddi kayıplar oluşmuştur. Ne kadar vahim bir durum karşısında olduğumuzun bilinmesini istiyorum. Tabi ki birde trafik kazaları sonucunda engelli kalan vatandaşlarımız oluyor. Bu kazalara maruz kalan vatandaşlarımızdan biri de bizler olabilirdik. Emniyet kemerini takmazsak, alkollü olarak araç kullanmaya çalışırsak, hız sınırını aşarsak ve en önemlisi kendimize saygı göstermediğimiz gibi başkalarına da saygı göstermezsek, bu trafik kazalarını önleyemeyiz. Öncelikle trafikte kendimize saygı duyup sonrasında karşımızdakilere saygı duymak zorundayız.’’ Öte yandan Trafik Haftası etkinlikleri daha sonra çeşitli halk oyunları gösterileri ile devam etti.