Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık'ın bir kadın personeline önce sinkaflı sözler sarf edip adından tokat attığına dair görüntülerin haber olması sonrasında CHP'li ve İYİ Parti'li kadınlar Nazilli İstasyon Meydanı Atatürk Anıtı önünde açıklama yaptı.

"ESEFLE KINIYOR, LANETLİYORUZ"

CHP Kadın Kolları Başkanı Zeliha Toros, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nü kutlayarak başladığı konuşmasında, "Tüm kadınlarımızın günü kutlu olsun. 1 gün değil, her gün kadın dayanışması anlayışıyla hareket eden Millet İttifakı'nın İYİ Parti ve Cumhuriyet Halk Parti'li kadınları olarak bugün ve her gün bir aradayız. Günü, saati, tarihi ne olursa olsun kadına şiddetin Türkiye'deki her birey gibi karşısındayız. Bugün basına düşen Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık'ın kadın bir çalışana sarf ettiği sinkaflı sözleri ve arkasından tokat atmasını esefle kınıyor, lanetliyoruz. Bu görüntüler Nazilli Belediye Başkanlığı makamında oturan birisine hatta hiç kimseye yakışmamaktadır. Bizler Türk kadınının sosyal hayata katılımı, iş hayatında çalışmasını teşvik ederken, bu görüntüler kadınları aşağılayan ve korkutan bir durumdadır. Bu görüntüleri kamuoyunun takdirine bırakarak, Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık'tan bir açıklama bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

"BİR BELEDİYE BAŞKANININ BÖYLE DAVRANMAMASI GEREKİYOR"

CHP Nazilli İlçe Başkanı Serkan Sevim de klonuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Bugün bir medya kurumunda yayınlanan habere duyarlılık göstermek zorundaydık. Ne olursa olsun o kadına hiçbir şekilde bir belediye başkanın o şekilde davranmaması gerekiyordu. Topluma rol model olan insanların da rol model olarak yaşaması gerekiyor. Bir sorun varsa personeliyle ilgili daha uygun yolla, hukuki yolla çözmesi gerekiyor. Öfke kontrolü olmayan insanların da toplumu yönetecek kademelerde bulunmaması gerekiyor” dedi.

Haber Videosu