Toplantıya, Kaymakam Sevgili'nin yanı sıra, Aydın Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şubesi Müdür Yardımcısı Mehmet Yıldırım, Halk Sağlığı Müdürlüğü Tütün ve Bağımlılık Yapan Maddelerle Mücadele Birimi Yetkilisi Dr. Ömür Burak Adıgüzel, Rehberlik Araştırma Merkezi Rehber Öğretmeni Fatma Dölen, konuşmacı olarak katıldı. Toplantıya ayrıca, mahalle muhtarları, okul müdürleri ve okul aile birliği başkanları eşlik etti.

TOPLUMSAL DUYARLILIK ÇAĞRISI

Toplantının açılış konuşmasını yapan Efeler Kaymakamı Sevgili, başta öğrenciler olmak üzere herkesin uyuşturucudan uzak tutulması gerektiğini, bu süreçte ailelerden okul yönetimlerine, öğretmenlerden muhtarlara kadar birçok kişiye önemli görevler düştüğünü vurguladı. Kaymakam Sevgili, uyuşturucuyla mücadelede toplumsal bilincin oluşmasının önemine işaret etti. Okullarda uyuşturucuyla mücadele kapsamında temsilciliklerin oluşturulacağını da aktaran Kaymakam Sevgili, muhtarlardan mahallelerindeki metruk binaların tespit edilerek kaymakamlık ve emniyet birimlerine bildirilmelerini talep etti.

HAYATLARI KARARTIYOR

Narkotik Suçlarla Mücadele Şubesi Müdür Yardımcısı Yıldırım ise, az miktarda uyuşturucunun dahi insanı yerinden kımıldayamayacak hale getirdiğini, önce mutluluk veriyor gibi gözükse de, kısa süre sonra bağımlılık oluşturarak hayatları kararttığını anlattı. Uyuşturucu ile mücadele sürecinde gerekli tüm tedbirleri almaya gayret ettiklerini belirten Yıldırım, özellikle il genelindeki metruk binaların belirli aralıklarla kontrol edildiğini dile getirdi. Yıldırım, konuyla ilgili ihbarların da değerlendirilerek uyuşturucu satıcılarına karşı etkin mücadele sergilendiğini sözlerine ekledi. 
  Halk Sağlığı yetkilisi Dr. Adıgüzel, uyuşturucunun insan sağlığına zararlarını aktarırken, Rehber Öğretmen Dölen ise okullarda uyuşturucuyla mücadele sürecinde alınan tedbirlerden söz etti.