Belediye başkanlık makamında toplantı üyelerin tamamının eksiksiz katılımıyla yapıldı. Bir önceki meclis zaptının oylanmasının ardından Çiftçi Malları Koruma Derneği meclis ve murakabe üyelerinin seçimine geçildi. Ziraat Odasından gelmesi gereken temsilcinin gelmemesi üzerine bir sonraki meclise bırakılması gündeme gelen konu üyelerin isteği üzerine bu mecliste karara bağlandı. İki liste önerisi gelirken İrfan Germe, Mustafa Yürek, Mustafa Gökçe, Erkan Otuk, Osman Döğer, yedek Ahmet Tuna, Ahmet Sevinç, Cemal Yer, Tahsin İngay, Mahmut Sarı’dan oluşan meclis listesi, asil Ali Oğuz, Ali Eşkin, Hüseyin Çeker, Cemal Yer, İbrahim Sevim, yedek Mesut Ekiz, Aydın Akçay, Cezmi Kaya, Ali Dinç, Halil İbrahim Karaca’dan oluşan murakabe listesi kabul edildi.

“ÖNCEKİ DÖNEM ALINAN MOTOSİKLET SATILACAK”

Önceki dönem başında Belediyeye alınan Honda marka motosikletin satılması hususu görüşüldü. CHP’li Erdinç Gümüş, “Ekonomik ömrünü yitirmiş bir dünya araç var. Ben satılmasına karşıyım. Yakıt pahalılığında avantajlı. Zabıtamız ve fen işlerimiz kullanıyordu ben karşıyım. O motora binmek ayıp ya da günah değil. Ekonomik ömrü bitmiş araçlar satılsın. O zaman 8 bin liraya alındı. Bir daha almaya kalksak belki 25 bin liraya alınamayacak” sözleriyle satışa karşı çıktı. Başkan Zeki İnal, bir daha motosiklet almanın söz konusu olmadığını söyledi. Motosikletin oy çokluğu ile satılmasına karar verildi. Ayrıca ekonomik ömrünü doldurmuş komisyon raporu ile belirlenmiş araçların satılması hususu da görüşüldü. Aralarında mezbahadaki kırmızı BMC, Java motosiklet, Peugeot motosiklet, mezbahada bulunan eski otobüsün de bulunduğu ekonomik ömrünü tamamlamış araçların satılmasına karar verildi. Ankara ziyaretlerinde ve gerekli hallerde kullanılmak üzere minibüs veya panelvan tarzı hizmet aracı için ikinci el ya da yeni araç alınması oy birliği ile kabul edildi.

MÜHENDİS KONUSU

Norm kadroda ihdas ya da değişiklik yapılması konusu görüşüldü. Norm kadroya mühendis, ekonomist, bilgisayar işletmeni alınması için bazı tasarruflarda bulunulmak istendiği ifade edildi. CHP’li meclis üyeleri İbrahim Kayahan ve Erdinç Gümüş mühendisin hangi alanda alınacağını sormaları üzerine Zeki İnal, ziraat mühendisi alacaklarını söyledi. Diğer gerekli mühendislikler için de ihtiyaca göre hareket edileceği kaydedildi. Yazı İşleri Müdürü Erdinç Büyükgümüş de kadroda sadece mühendis olarak belirtildiği için ziraat ya da inşaat mühendisi olarak belirtmediklerini, alım yapılırken bunun yeniden meclise geleceğini söyledi.

“BELEDİYEYE ZİRAAT MÜHENDİSİ LAZIM MI?”

Meclis Üyesi İbrahim Kayahan, “Belediyeye hangi mühendis lazım. Ziraat Odasında 5 tane mühendis var, sen ne yapacaksın belediyede mühendisi? Belediyeye hangisi ihtiyaç? Adını belli edin adını. Ben adı belli olmadığı için kabul etmiyorum” dedi. Meclis üyesi Erdinç Gümüş de, “Mimar alalım, şehir plancısı alalım. İlçe Tarımda ve Ziraat Odasında mühendisler var. Biz mühendis alacağız ama hangi birimde çalıştıracağız?Ben bu kararı aldım. Çarşıda biri sordu ne yanıt vereceğim? Koca belediyede biz hangi mühendisi alacağımızı tasarlayamadıysak, biz burada boşuna oturuyoruz” dedi. Diğer meclis üyelerinin de karşılık vermesiyle hararetli anlar yaşanırken Başkan Zeki İnal, ortamı yatıştırıp oylamaya geçti. Madde 3 ret oya karşılık kabul edildi. Ardından gelen aralarında Şehir Plancısı, İnşaat Mühendisi, Ziraat Mühendisi, Ekonomist, Bilgisayar İşletmeninin bulunduğu sözleşmeli personel çalıştırılması maddesi de oy çokluğu ile kabul edildi.

2018’DE GELİR GİDER FARKI

Aydın İl Afet Meclisine Mehmet Osan, Nilgün Koruk, İlçe İnsan Hakları Kuruluna Nilgün Koruk, Fatih Akkın seçildi. Belediyenin 2018 Yılı İdari ve Kesin Hesap Cetvellerinin görüşülmesi maddesinde 2018 yılında belediyenin 12 milyon 684 bin 319 lira gideri, 11 milyon 764 bin 185 lira geliri olduğu bilgisi verildi. Kesin hesap cetveli oy birliği ile kabul edildi.

YİKOB’LA ORTAK PROJELER GELİŞTİRİLECEK

Belediyenin Yatırım İzleme Koordinasyon Başkanlığı ile birlikte ortak bir proje hazırlayarak Taş Döküm Şantiyesi kurması ve düğün salonu-sosyal tesis yapılması hususları oy birliği ile kabul edildi. Belediyede geçtiğimiz yıl kurulan Personel Limitet Şirketinin müdürlüğüne başkan değişikliğinin ardından Zeki İnal oy birliği ile seçildi. Güneş Enerjisi yapımı ile ilgili olarak İller Bankasından borçlanma yapılması ayrıca idarenin gerekli görmesi halinde işin iller bankası ile ortaklaşa yapılması kararı gündeme alınıp oy birliği ile kabul edildi.