Bir ay içerisinde organ nakli işleminin gerçekleşeceği ADÜ’de hastalar, böbrek ve karaciğer nakli için artık başka kentlere gitmek zorunda kalmayacak.
  Genel Cerrahi Ana Bilim Dalı ve Nefroloji Bilim Dalı’nın birlikte gerçekleştireceği operasyonlarda, yıl sonuna kadar en az 3 hastaya organ nakli yapılması hedefleniyor.

"BAŞKA KENTLERE GİTMEYE GEREK KALMAYACAK"

Organ naklinin Aydın ile birlikte bölge için çok önemli olduğunu kaydeden ADÜ Genel Cerrahi Ana Bilim Dalı Yrd. Doç. Dr. Eyüp Murat Yılmaz, “Geçmiş yıllarda bazı tetkikler çevre illerde yapılıyordu. Bu durum günlerce süren beklemelere neden oluyordu. Böylelikle de tedavi süreci uzuyordu. Bugün gelinen noktada ise bu işlemlerin tamamına yakın bir kısmı hastane bünyesinde gerçekleştirilmeye başlandı. Önümüzdeki süreçte ADÜ olarak kentte bir ilke imza atarak ilk böbrek nakli ameliyatını yapacağız. Böbrek nakli sayesinde hastalar artık başka kentlere gitmek zorunda kalmayacak. Ayrıca böbrek naklinin hemen ardından karaciğer nakli de gerçekleştireceğiz. Her zaman yanımızda olan ve bu konuda da büyük destek veren ADÜ Rektörümüz Prof. Dr. Cavit Bircan’a çok teşekkür ediyoruz” dedi.

250 KİŞİ NAKİL BEKLİYOR

Aydın’da bin diyaliz hastası olduğunu belirten ADÜ Hastanesi Nefroloji Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Yavuz Yeniçerioğlu ise, “Bu hastalarımızdan 250’si böbrek nakli için bekliyor. Kısa süre içerisinde yapacağımız nakillerle hastaları sağlıklarına kavuşturacağız” diye konuştu.