2 dönem Atça’da belediye başkanlığı yaptığı süreçte beldenin köklü sorunlarını çözüme kavuşturmanın meyvesini, 30 Mart 2014’te CHP’den Sultanhisar Belediye Başkanı seçilmesiyle toplayan Yıldırımkaya, 3,5 yıllık görev süresi dahilinde hayata geçirdiği hizmetler ve vizyon projelerinden bahsetti. 
  Kısıtlı bütçeyle hizmet üretme çabalarına karşın Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’ndan ciddi destek ve yardımlar aldıklarını söyleyen Başkan Yıldırımkaya, selefi Sultanhisar eski Belediye Başkanı Ertegün Ünal’ı ise dönemindeki bazı uygulamaları nedeniyle sert sözlerle eleştirdi. 
  “CHP’li belediye olmanın çok ağır bedelini ödüyoruz” diyen Yıldırımkaya, “Ne yazık ki bu konuda gerek memleketteki iktidar siyasileri, gerekse kamu kurum kuruluşlarının amir ve müdürleri bize sahip çıkmıyor ve ciddi anlamda politika yapılıyor. Artık daha fazla önümüze taş koymasınlar” ifadelerini kullandı.

“NYSA’NIN GÜN IŞIĞINA ÇIKMASINI UMUT EDİYORUZ”

23 bin nüfuslu Sultanhisar’da beldeden mahalleye dönüşen Atça ve Salavatlı ile birlikte toplamda merkezdeki 5 mahalle dahil 18 mahalleye hizmet götürmeye çalıştıklarını söyleyen Yıldırımkaya, “Sultanhisar tarımıyla, tarihiyle, jeotermali ve Atça’nın imar planıyla öne çıkmış bir ilçedir. Tarih deyince Nysa ön plana çıkıyor. Nysa, M.Ö. 300’lü yıllarda Yunan Tanrısı Zeus’un oğlu Dionysos’a bakan kadının isminden geliyor. Salavatlı’da Acharaka da, M.Ö. 400’lü yıllarda termal tedavi merkezi olarak bilinen bir yer. Yani tarih yönünde Sultanhisar, Nysa ve Acharaka ile biliniyor. Bizim en büyük sıkıntımız, Nysa Harabeleri’nin henüz yüzde 10’unun gün ışığına çıkarılmasıdır. Nysa’nın yüzde 90’ı toprak altında. Bununla ilgili olarak Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan çok cüzi paralar geliyor. Yani yaklaşık 100 bin lira geliyorsa, aslında 500 bin liralık para harcanıyor. Burada en büyük sponsorumuz Jantsa ve Aydın Büyükşehir Belediyesi’dir. Yine İzmir’de Yaşar Holding de bu kazıları destekliyor. Yılda 500 bin liralık bir harcamayla Nysa gün ışığına çıkarılmaya çalışılıyor. Bunun çok yeterli olmadığının farkındayız. İleride inşallah daha yüksek ödenekler bulmak suretiyle daha da açığa çıkmasını umut ediyoruz” diye konuştu.

“NYSA’YA YAPILACAK OLAN YOL PROGRAMA ALINDI”

“Dünya’da Nysa Harabeleri dışında hiçbir antik kentte, bir yerden bir yere giden bir ulaşım yolu yok” diyen Yıldırımkaya, “Gerek Aydın İl Özel İdaresi döneminde, gerekse yeni dönemde de bunu hiç kimse başaramadı. Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, bunu programa aldı. Şu anda yaklaşık 3.5 milyon liralık yatırımla 2 bin metrelik yol yapımına başlandı. Zamanında bildiğiniz üzere bir sürü tarihi eserimiz çalındı. Bu anlamda hem tarihi eser kaçakçılığını önlemek, hem de gerçek statüsüne kavuşması adına bu yolu çok önemsiyoruz. Yolumuz, Sultanhisar ilçemizin kuzeydoğusundan güneybatısına uzanan güzergahta hayata geçmiş olacak. Bu vesileyle de tarihi eserlerimizi korumuş olacağız. Bu bizler için çok sevindirici bir gelişmedir. Tamamlandığında 25 metrelik olacak olan yol genişliğinde insanlarımız da rahatlıkla bu yolu kullanacak” dedi.

“HAL KOMİSYONCULARININ TEKRAR HAK KAZANMALARINI SAĞLADIK”

Sultanhisar denince akla tarımın geldiğini belirten Yıldırımkaya, “Biz özellikle Atça’da polikültür tarım yapıyoruz. Yine Aydın genelinde aşağı yukarı 16 noktada toptancı hali vardı. Bu 16 toptancı halinin 3 tanesi de, Atça, Salavatlı ve Sultanhisar’da olmak üzere sadece bizim ilçemize münhasırdı. Bu yeni çıkan Yaş Sebze Meyve Yasası ile 30 komisyoncunun altındaki yerler ülke çapında kapatılıyor. Bizim 3 halimizde de toplamda 29 komisyoncu vardı ve kapatılması gerekiyordu. Biz göreve geldiğimizde 3.5 yıllık süreçte kendimizi en başarılı bulduğumuz konu, bizden önceki belediye başkanı zamanında toptancı halinin yeri, bizim kara yolu üzerindeki sanayi çarşısının batısında konuşlanıyordu. Bunu bakanlığa bildirmeyip il müdürlüğünden de saklamışlar. Yıllarca adres orada ama toptancı halinin gerçek çalıştığı yer şu andaki mevcut yerinde. Aydın Büyükşehir Belediyesi’ne devrolan işlerin içinde toptancı hali de var. Benden önceki başkan, ‘Nasıl olsa bize yar olmayacak, Büyükşehire de yar olmasın’ diye malı kaçırmak suretiyle ilgili mercilere bildirmemiş. Biz göreve geldiğimizde bu 11 tane komisyoncunun hakları kaybolmuştu. Aydın Büyükşehir Belediyesi ile birlikte Özlem Başkan ve ekibinin de çalışmaları sonucu biz Sanayi ve Ticaret Bakanlığı’na yapılan değişikliği ve yapılan inşaatlarla ilgili ruhsatlarımızı ve belgelerimiz verdik. Tekrar hak kazanılmasını sağladık” ifadelerini kullandı.

“ATÇA TOPTANCI HALİ, 2018 ŞUBAT’TA FAALİYETE GEÇECEK”

“İlgili yasa gelmeden önce Türkiye’de yaklaşık 330 civarında toptancı hali varmış. Bunun aşağı yukarı 100 tanesi şu anda kapandı ve 230 civarında hal kaldı. Bu kapatılanlardan bir tanesi de Sultanhisar Toptancı Hali olacaktı” diyen Yıldırımkaya, “Zaten kapatılmıştı ve şifreleri iptal edilmişti. Biz bunu iyi bir çalışmayla bakanlıktan çözdük. Şu anda Sultanhisar’ın toptancı hali eski gücüne gelmiş oldu ve hakları zayi olmamış oldu. Yıllardan beri 11 komisyoncumuz, çiftçimize ve ülkemize hizmet ediyor. Önceki belediye başkanının hatalı tasarrufundan ötürü hakları elinden gidiyordu. Bu haklarını iade etmenin mutluluğu içindeyiz. Yine Özlem Çerçioğlu’nun, biri doğuda, diğeri de batıda olmak üzere toptancı hali projesi vardı. Şu anda batı bölgemizdeki Acarlar tarafında bir çalışma yapılıyor. Doğu bölgesindeyse özellikle polikültür tarım yaptığımız için Aydın’da da üretici bazında yıl 12 ay açık olan tek toptancı hali olduğu için Atça Toptancı Hali düşünüldü. Sultanhisar ve Salavatlı’da hali toplamama sebebimiz, yılın 4 ayı ticaret yapılabilmesiydi. Salavatlı’da 3 bin dekar, Sultanhisar’da 6 bin dekar arazi varken Atça’da 30 bin dekara yakın tarım alanı olmasıyla birlikte yıl 12 ay boyunca ticaretin olması da önemli bir faktördü. Bu yüzden Özlem Çerçioğlu’na burayı tavsiye ettik. Şu anda 4.5 milyon liralık ihalesi yapıldı. Nasipse 10 Şubat tarihinde toptancı halimiz faaliyete geçmiş olacak. 4.5 milyonluk ciddi bir yatırımı da ilçemize kazandırmış olacağız” şeklinde konuştu.

“AYDIN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ İLE AY JEOTERMAL’İ KURDUK”

Sultanhisar’ın aynı zamanda ciddi bir jeotermal bölgesi olduğuna değinen Yıldırımkaya, şunları kaydetti: “Benden önceki başkan döneminde 550 bin dolara Maden Tetkik Arama’dan (MTA) bir yer tahsis edilmiş. Bunun 330 bin doları önceki dönemde ödenmişti ve geriye 220 bin dolarlık bir kısmını ödemek bize kalmıştı. Aydın Büyükşehir Belediyesi ile birlikte Ay Jeotermal adında bir ortaklık kurmak suretiyle konsorsiyum oluşturduk. Şu anda hem o borcu ödedik, hem de 2 bin metrekarelik arazide sera yapmak için çalışma başlattık. Seramızda Aydın’daki bütün park ve bahçelere dikilen fidanları üretmek için çalışıyoruz. Şu anda bir tane lokasyon kuyumuz var. En az üç dört tane lokasyon kuyusu tespit ettirdik ama bunları açamıyoruz. Çünkü zeytin alanında kalıyor. Halihazırda bu nedenle Aydın Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ile yani bakanlıkla mahkemeliğiz. Mahkemeler yaklaşık 2 yıldır sürüyor ama bir türlü netice alamıyoruz. Bir yandan açılan kuyularla ilgili MTA’ya verdiğimiz sözlerimiz var. İşletme ve temrin planlarının günleri geliyor. Bir yandan da mahkeme süreci devam ediyor. Hakikaten anlayamadığımız bir sürü sıkıntılarla karşı karşıyayız. İnşallah bir an önce mahkemeler sonlanır ve ilçemize hizmet etme noktasında mesafe alırız."

“LOKASYON KUYULARIYLA İLGİLİ YARGI SÜRECİ DEVAM EDİYOR”

Jeotermalden ciddi anlamda beklentileri olduğunu belirten Yıldırımkaya, “Hem jeotermal enerji üreterek dışarıya giden paranın ülkemizde kalması noktasında, hem de seraların ısıtılması, üretilen domatesimizin kurutulması, ısı alımında faydalanılması, termal tesislerin yapılması gibi üzerinde durduğumuz önemli hususlar var. Ancak ne yazık ki yargı süreci devam ediyor. Davaya konu olan 1 dekarda yaklaşık 25 zeytin ağacı var. Biz bu ağaçları başka yere taşıyalım diyoruz ancak sonuç alamıyoruz. Bizim lokasyon kuyularındaki zeytinlik arazisi de zaten bizim. Şu an zaten MTA’dan alınan yerlerinde yüzde 99’u da zaten zeytin arazisi. Madem devletin MTA’sı, zeytin ağacı var diye izin vermeyecekti, niye 3 bin 500 dekarlık alanı satışa çıkardı? Neden lokasyon kuyuları açtı? Devletimizin işlerini gerçekten anlamak mümkün değil. Sonuç olarak sürecin tamamlanmasını bekliyoruz. Şunu da açıkça söyleyeyim, bizim bütün programlarımız ve projelerimiz bu nedenle alt üst durumda” dedi.   

“ATÇA’DA KANALİZASYON TAMAMLANACAK”

Altyapı ile ilgili olarak Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin Atça Mahallesi’nde 10 kilometrelik kanalizasyonu hayata geçirdiğini belirten Yıldırımkaya, “20 kilometrelik kalan kısmın da ihalesi yapıldı. Bu arada Atça’da yağmur kanalları var, kanalizasyon kısmi olarak bulunuyor.  Sultanhisar’da ise kanalizasyon yapılmış vaziyette, yağmur kanallarıysa hemen hemen hiç yok. Aydın Büyükşehir Belediyesi, Atça’da kanalizasyonu tamamlayacak. Sultanhisar’da da yağmur kanallarının projeleri yapılmak üzere. Salavatlı ve mahallelerimizde de hem imar planları noktasında, hem de alt yapılarının projelendirilmesi noktasında da yoğun çalışmalar var” diye konuştu.

“HİÇ KİMSEYE KIYAK, MIYAK YAPTIĞIMIZ YOK”

Yine seçimlerde gençlik ile ilgili de projelerinin olduğunu hatırlatan Yıldırımkaya, “Bizden önceki başkan döneminde Dimes Fabrikası’na memlekette istihdam olsun, çiftçimizin malı para etsin mizanseni oluşturularak, sahası bize içindeki müştemilatı Beden Terbiyesi Genel Müdürlüğü’ne ait olan 13 dekarlık alan verilmiş. Futbol sahasının olduğu 13 dekar ama esasında arsanın tamamı 46 dekardan oluşuyor. Bu 46 bin metrekare yer 470 bin liraya Dimes Fabrikası’na verilmiş. Orasının bugünkü değeri, en az 3.5 milyon lira civarındadır. Yani birilerine nasıl kıyak çekildiği ortada. Bunu da kamuoyunun bilmesini istiyorum. Son zamanlarda şuraya, buraya kıyak diye medyada da görüyorsunuz. Bizim hiç kimseye kıyak mıyak yaptığımız yok. Biz tüyü bitmemiş yetimin hakkını kimseye kaptırmayız. Kaptırmamız da mümkün değil. Bu benim üçüncü dönem belediye başkanlığım ama ne yazık ki bizi siyasetin çamur kısmına sokmaya çalışıyorlar. Buna da asla izin vermeyeceğiz. Bizi bilen biliyor” ifadelerini kullandı.

“VATANDAŞ NEYİN NE OLDUĞUNU BİLİYOR”

“Ne yazık ki Sultanhisar’da futbol sahamız yok” diyen Yıldırımkaya, şunları kaydetti: “Halı sahamız vardı önceden ama bizden önce belediye başkanından Allah razı olsun. Hem Dimes’e futbol sahasını sattı, hem de aşağıdaki karayolu üzerindeki petrol istasyonunun olduğu 11 dekarlık yerin de 1 milyon 300 bin liraya satışını gerçekleştirdi. O arazinin üzerinde bizim 400 bin liraya yapılmış ekmek fırınımız vardı. Yine 200 bin liraya yapılmış halı sahamız vardı. Önceki başkan o arazinin içindeki 600 milyon yatırımı elinin tersiyle iterek 1 milyon 300 bin liraya sattı. Dolayısıyla orayı da 500-600 bin liraya satmış oldu. İşte kimin kime kıyak yaptığı da çok iyi gözüküyor. Şu anda orayı alanlar sadece benzin istasyonunu satışa çıkarmışlar. 3-3.5 milyon liralık para istendiği söz konusu. Yani orada 1,5 dekar benzin istasyonu varsa kalan arazinin maddi değerini varın siz hesap edin. Vatandaş neyin ne olduğunu biliyor, zamanı geldiğinde de konuşacağız."

“SPOR KOMPLEKSİ 2018’DE HİZMETE AÇILACAK”

Kendisinin futbol alt yapısından geldiğini ve ilçedeki çocukları bir kolej terbiyesi ve futbol terbiyesiyle yetiştirmenin de önemine dikkati çeken Yıldırımkaya, “Bu anlamda ne yazık ki sahalarımız satıldığı için ilçemizde gençlerimize spor yaptıracak yer bulamıyoruz. Çocuklarımız Atça ve Salavatlı’da spor yapmaya çalışıyorlar. Özlem Başkanımız ile bu sorunu konuştuk. Belediyemize ait olan eski balık pazarının olduğu yerdeki 200 metrekarelik yerin iki daire, bir dükkan ve 46 bin lira nakit parayla ihalesi gerçekleşti. Paramızı aldık. 2 dairemizi takas yapmak suretiyle Büyükşehire verdik. Büyükşehir oranın projesini bitirdi. Önümüzdeki günlerde ihalesi yapılacak. Oradaki 4.5 milyon liralık yatırımla spor kompleksi, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) standartlarında futbol sahası, halı saha, kafeterya, yüzme havuzları ve kır düğün salonlarının olduğu bir alanı ilçemize kazandıracağız. 2018 Temmuz ayında inşallah hizmete açacağız. İhaleden sonra 6-7 ay içinde tamamlanacak” şeklinde konuştu.

“İLÇEMİZE 4 HALI SAHA KAZANDIRDIK”

Gençlere verdikleri önemin bir sonucu olarak Eskihisar, Demirhan ve Yağdere Mahallesi’ne 3 adet futbol sahası kazandırdıklarını söyleyen Yıldırımkaya, “2’si şu anda bitti. Demirhan’da da bitme aşamasına geldi. Malgaçemir’de Gençlik ve Spor İl Müdürü Bekir Çeker ile beraber ortak bir projeyle halı saha da kazandırdık. Yani ilçemize 4 halı saha kazandırmış olduk. Olmayan mahallelerimizi de halı sahaya kavuşturacağız. Çünkü artık gençlerimizi evlerden çıkarıp sporla tanışmalarını da istiyoruz. Ben yıllarca sporun içinde bulundum. Sporla çok farklı bir arkadaş ve dost çevreniz de oluşur, sporu önemsiyoruz” dedi.