Aydın Gazeteciler Cemiyeti olağan genel kurulu Milli Aydın Bankası Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Kongreye İYİ Parti Aydın Milletvekili Aydın Adnan Sezgin, Efeler Belediye Başkanı Mesut Özakcan, Germencik Belediye Başkanı ve MHP Efeler Belediye Başkan Adayı Ümmet Akın,    CHP Efeler Belediye Başkan Adayı Fatih Atay, MHP Efeler İlçe Başkanı Ahmet Baskın, AK Parti Efeler İlçe Başkanı Çağatay Gülaştı, CHP Efeler İlçe Başkanı Polat Bora Mersin ve gazeteciler katıldı.

İCRAATLARINI ANLATTI

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından kongrenin açılış konuşmasını Aydın Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Semra Şener yaptı. Göreve geldikleri 30 Ocak 2016’dan bu yana yaptıkları icraatları anlatan Şener cemiyet binası kazandırdıklarını, Güney Ege Kalkınma Ajansı ve Basın İlan Kurumu ile işbirliği içinde mesleki eğitim seminerleri düzenlediklerini, 26-30 Ekim 2016 tarihleri arasında Aydın’da gerçekleştirilen Türkiye Gazeteciler Federasyonu  52. Başkanlar Toplantısını organize ettiklerini söyledi. Şener bir takım sıkıntılar nedeniyle bazı projelerini ise ertelediklerini kaydetti.

“YEREL BASINA DESTEK ÇAĞRISI”

Efeler Belediye Başkanı Mesut Özakcan genel kurulda yaptığı konuşmada, Demokrat Parti’den Efeler Belediye Başkan Adayı olduğunu duyurdu. İYİ Parti Aydın Milletvekili Aydın Adnan Sezgin ise yerel basının zor koşullar altında görevini yerine getirdiğini belirterek demokrasinin baskı altında olduğu dönemlerde ulusal basında ciddi bir tekelleşme yaşandığını belirtti. Sezgin, konuşmasında tüm Aydınlıları yerel basına sahip çıkmaya davet etti.

YÖNETİM KURULU LİSTESİ 

Kongrede konuşan AGC Başkan Adayı Orhan Karagöl ise başkan olması durumunda ilk icraat olarak korsan gazeteciliğe savaş açacaklarını söyledi. Karagöl, “Aydın Gazeteciler Cemiyeti olarak yılda en az bir ulusal ya da uluslararası projenin paydaşı olabilmeliyiz. Bir basın merkezimiz ve misafirhanemiz mutlaka olmalı” dedi. 
  123 üyenin oy kullandığı seçim sonucunda Orhan Karagöl 44, Semra Şener 79 oy aldı. Şener’in yönetim kurulu listesinde Ergün Korkmaz, Mehmet Öztürk, İbrahim Kılınç,  Erdal Gündüz, Nijer Sağlık, Abdurrahman Fırat, Betül Çolak, Hüsamettin Kaçar, Mehmet Özçakır ve Murat Şenbaklavacı yer aldı.