Jeotermal enerji santrallerinin çoğunlukla Batı Anadolu’da ve Büyük Menderes çevresinde bulunduğuna dikkat çeken uzmanlar, bu bölgedeki canlı faylar üzerinde sık sık çeşitli büyüklükte depremler oluştuğuna dikkat çekti. Bu özelliğin jeotermal elektrik santralleriyle ortaya çıkmadığını vurgulayan uzmanlar, faylar üzerindeki hareketin yaklaşık 13 milyon seneden beri devam ettiğini belirterek, “Jeotermal depremleri tetikliyor endişesi yersizdir” değerlendirmesi yaptı.

"DÜNYADA KULLANIMI HIZLA ARTIYOR"

Bir depremin insanları etkilemesi ve tahribat yapabilmesi için büyüklüğünün genellikle 4 veya 5 olması gerektiğini belirten uzmanlar, büyüklüğü 4’den küçük depremlerin normal koşullarda herhangi bir zarar vermediğini kaydetti. Uzmanların belirttiğine göre büyüklüğü 3.5’tan daha küçük depremlerin insanlar tarafından hissedilmesi de mümkün değil. 
Jeotermal enerjinin usulüne uygun işletildiğinde yenilenebilir, temiz ve çevre dostu olduğunu belirten bilim insanları, bundan ötürü tüm dünyada bu enerji türünün kullanımının hızla arttığını da vurguladı.