Ekmek israf etmenin ve çöpe atmanın günah olduğunu vurgulayan Akdağ, çöpe giden ekmeğin milli servet olduğunu belirterek, "İlimizde yaklaşık 250 fırın var. Her fırında, günlük ortama 100 ekmek kalıyor. Hesap ortada her gün yaklaşık 25 bin ekmek israf oluyor. Ekmek, değerinde satılmadığı için de israf oluyor. Biz 'ekmek pahalı olsun' demiyoruz ama 10 ekmek 10 lira, bir paket sigara da 10 lira. Vatandaşlar, pahalı olduğu için sigarayı ceplerinde taşıyor. Ama iş ekmeğe gelince ucundan bir parça koparıp tüketiyorlar, geriye kalanını da israf ediyorlar" dedi.

BAYAT EKMEK TÜKETİLMELİ


Ekmek israfının önlenmesinde herkese görevler düştüğünü vurgulayan Akdağ, "Ekmek israfını önlemede, sadece fırıncılara değil, işletme sahiplerinden vatandaşlara varıncaya kadar herkese görevler düşmektedir. Vatandaş ekmeği fazla alıp, tüketemediğinde, onu çöpe atıyorsa, bir gün öncesinden kalan ekmeği 'bayat' diye yemiyorsa, israf ister istemez olur. Vatandaşlarımız, yiyebilecekleri kadar ekmek almalı. Bayat ekmek yemek sağlık açısından çok faydalı. Ben fırıncı olmama rağmen her gün bayat ekmek yiyorum" diye konuştu.