Aydın’ın Efeler ilçesi Işıklı Mahallesi’nde yaşayan Aysel Sarısakal’a geçen yıl karaciğer sirozu teşhisi konuldu. ADÜ Hastanesi’nde tedavi gören 64 yaşındaki Sarısakal’a karaciğer nakli için uygun kadavra İzmir’de bulundu. Aydın’a getirilen karaciğer, ADÜ Hastanesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı’nda görevli Organ Nakli Sorumlusu Yrd. Doç. Dr. Erdem Barış Cartı ve Yrd. Doç. Dr. Gökhan Ünsal tarafından 6 saat süren başarılı operasyonla Sarısakal’a nakledildi.

“YENİDEN DOĞDUM”

Sağlığına kavuştuğu için çok mutlu olduğunu kaydeden 4 çocuk annesi Sarısakal, “Rahatsızlığımdan dolayı zor günler geçirdim. Yürümekte güçlük çekiyordum. Bulunan kadavra sayesinde sağlığıma tekrar kavuştuğum için çok mutluyum. Adeta yeniden doğdum. Operasyonu gerçekleştiren Erdem Barış Cartı ve Yrd. Doç. Dr. Gökhan Ünsal’a teşekkür ediyorum. Benim yaşadığım zorlukları başka hastalarının yaşamaması için organlarımı bağışlayacağım. Herkesi organ bağışında bulunmaya davet ediyorum” dedi.   

“SAĞLIK DURUMU ÇOK İYİ”

ADÜ Hastanesi olarak 12’nci karaciğer nakli operasyonunu başarıyla tamamlamanın mutluluğu ve gururunu yaşadıklarını kaydeden Cartı, “Hastamızın sağlık durumu çok iyi. Önümüzdeki günlerde hastamızı taburcu edeceğiz” diye konuştu. Organ bağışının çok önemli olduğunu vurgulayan Cartı, “Organ nakli bekleyen hastaların yeniden hayata tutunması için kadavra sayısının arttırılması gerekiyor. Bu anlamda herkesi organ bağışında bulunmaya davet ediyorum” şeklinde konuştu.