CHP İl Başkanı Ali Çankır, tüm Aydın halkını mitinge davet ederek, "Aydın siyasi tarihinde ilk defa iki genel başkan, birlikte miting yapacak. Bu tarihi mitinge 80-100 bin vatandaşımızın katılmasını öngörüyoruz" dedi. 31 Mart'ta yapılacak yerel seçimler için CHP ve İYİ Parti'nin ittifakta anlaştığı iller arasında yer alan Aydın'da Genel Başkanlar Kemal Kılıçdaroğlu ve Meral Akşener, ortak miting düzenleyecek. Yerel seçim çalışmaları kapsamında Türkiye'de ilk ortak mitingi, 7 Mart Perşembe günü saat 14.00'te Aydın'da yapma kararı alan Kılıçdaroğlu ve Akşener, Efeler ilçesindeki Atatürk Kent Meydanı'nda vatandaşlarla buluşacak. Birlikte yapacakları mitingle Aydın tarihine de geçecek olan genel başkanlar, Millet İttifakı adayları için Aydın halkından destek isteyecek. İYİ Parti ile miting hazırlıklarını tamamlayan CHP'de Aydın İl Başkanı Ali Çankır, tüm Aydın halkını mitinge katılmaya davet etti.

"UYUMLU ÇALIŞIYORUZ"

Çankır, İYİ Parti ile çok uyumlu çalıştıklarını belirterek, "İYİ Parti ile ülkemizin geleceği, ekonomisi, hukuku ve demokrasisi ile ilgili kaygılarımız var. 24 Haziran'da partilerimizin yapmış olduğu ittifakın, yerel seçimlerde de devam etmesini memnuniyetle karşıladık. Aydın'da İYİ Parti ile çok uyumlu şekilde çalışıyoruz. Bu uyumlu çalışmamızı, genel başkanlarımız Aydın'da ortak miting yapma kararı alarak taçlandırdı" dedi.

"100 BİN VATANDAŞIMIZIN KATILMASINI ÖNGÖRÜYORUZ"

Kılıçdaroğlu ve Akşener'i Aydın'da birlikte ağırlayacak olmanın onurunu, mutluluğunu ve heyecanını yaşadıklarını dile getiren Çankır, "Genel başkanlarımız, Millet İttifakı kapsamında Türkiye'de ilk ortak mitingi Aydın'da yapacak, daha sonra Balıkesir ve Denizli'de. Aydın tarihinde iki genel başkanın birlikte yaptığı miting yok. Bu anlamda da tarihi bir miting olacak. Mitingimize 80-100 bin vatandaşımızın katılmasını öngörüyoruz. Millet İttifakı olarak siyasi parti ayrımı yapmaksızın tüm vatandaşlarımızı mitingimize katılmaya davet ediyoruz" ifadelerini kullandı.

"ÇERÇİOĞLU'NUN OYU YÜZDE 61"

Büyükşehir ve 17 ilçe belediyesini kazanacak durumda olduklarını vurgulayan Çankır, "İYİ Parti ile Aydın'da hedefimiz tek. 17 ilçenin 17'sini ve Aydın Büyükşehir Belediyesi'ni kazanmak için ant içtik. Yaptırdığımız anket çalışmaları da bize gayet olumlu veriler veriyor. Bugün itibariyle 17 ilçenin 17'sini de alabilir durumdayız. Büyükşehir'de zaten en yakın rakibimiz, yüzde 30'larda kalıyor. Aydın Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Özlem Çerçioğlu'na anketlerde yüzde 61 seviyelerinde oy çıkıyor. Yaklaşık yüzde 10'luk bir kararsız seçmen var. Kararsız seçmenleri, Millet İttifakı'na oy vermeleri için ikna etmeye çalışıyoruz" diye konuştu. Çankır, CHP ve İYİ Parti’lilerin kendi siyasi parti bayrakları ile mitinge katılabileceklerini sözlerine ekledi.