Basın açıklamasında dernek üyeleri, engelli aileleri ile derneğe destek sunan esnaflar da yer aldı. Nazilli Belediye Meydanı'ndaki Şehitler Abidesi önünde yapılan açıklamada, haberlerdeki bilgilerin gerçeği yansıtmadığı belirtildi. Nazilli’de yeni kurulan Engelsiz Engelliler Derneği Başkanı Ahmet Ünlü’nün NAZENDER ve Başkanı Tayfun Yazıcı hakkındaki iddiaları, basın açıklamasında yanıtlandı.

“DERNEĞİ MAHKEMEDEN KURTARDIK”

Dernek başkanı olma sürecini anlatan Yazıcı, “3 sene önce başkan oldum. Nasıl oldu? Ahmet Ünlü kardeşimiz adaydı. Ailelerde beni istiyordu. Ben ikilik olmasın diye Ünlü’den yönetimine beni yazmasını istedim. Seçimden sonra Dernekler Masası seçimi iptal etti. Evraklara el konmuş. 3 tane maddeden mahkemeye gidiliyordu. Yönetimde olan aileler de mahkemeye gidecekti. Onlara zarar gelmesin diye idari para cezasıyla bu konu bitti. Cezayı aramızda para toplayarak yatırdık, defterlerimizi aldık. Ailelerin baskısıyla aday oldum. 80 oyun üzerinde oyla başkan oldum. Yani Ahmet Ünlü ve diğer yanındakiler bu derneği mahkeme kapısına getirmişlerdi. Biz mahkeme kapılarından kurtarıp Allah'a şükür bu seviyelere ulaştırdık. Çok çalıştık ve bizim bile tahmin edemeyeceğimiz seviyelere getirdik, güzel şeyler oldu” dedi.

“DERNEK KAPISINA KİLİT VURDUK”

İlk olarak dernek kapısına kilit vurarak işe başladıklarını ifade eden Yazıcı, “Çünkü bu dernek içki içme yeri, porno seyretme yeri olsun, amacı dışında kullanılsın istemedik. Şu anda sadece yardım malzemelerimiz duruyor. Tüm Nazilli’yi dolaşarak derneğimiz ve projelerimizden bahsettik. Ve NAZENDER bütün halkın birleşimiyle çok güzel bir konuma geldi. 200 bin liraya yakın araç dağıttık. Bunların çoğunda aracı olduk. Nazilli 1 milyona yakın giyim giyecek geldi. Kızılay kampına katıldık. Yaptığımız ilişkilerle kamp sonunda 534 çift bot kazandırdık Nazilli’ye. Bu kış okullarımıza dağıttık. Yani hep bir şeyler yapmaya çalıştık” şeklinde konuştu.

“BU ÇITA ARTIK AŞAĞI İNMEYECEK”

Kendisinin başkanlık iddiasının bulunmadığını ifade eden Tayfun Yazıcı, “Allah kısmet ederse Temmuz'un 20’sinde bir genel kurulumuz var. Ben 3 sene önce verdiğim sözü yerine getireceğim. Bu çıta artık aşağı inmeyecek. İşinin uzmanı özel eğitim öğretmenleri yönetime geçecek, başlarında sahada çalışabilecek bilgili bir insan, uzman kadro çalışacak” ifadelerini kullandı.

“ÜYELERİME BASKILAR GELDİ”

"Derneğe siyaset karıştı" iddialarına da yanıt veren NAZENDER Başkanı Yazıcı, şunları kaydetti: “Ben Nazilli İYİ Parti kurucularındanım. Bu şahsi bir olay. Yönetimde her partiden insan var. Bizim derneğimizde siyaset yok. Belediye Başkanı hangi partiden olursa olsun, bizim belediye başkanımızdır. Sivil toplum kuruluşu olarak siyasi görüşü beni bağlamaz. Her yerde meclislere engellileri temsilen biri girsin diye uğraşılırken, Nazilli’de buna karşı çıkılması bize abes geliyor. Seçim öncesi belediyede çalışan üyelerime baskı geldi. Ya NAZENDER’den istifa edeceksiniz, ya da belediyeden çıkarırız diye. Bunlarla da uğraştık."

“MAKBUZSUZ PARA ALSAYDIM, HAPİSTE OLURDUM”

Makbuzsuz para almadığını dile getiren Yazıcı, “Yardım kutularının içinde makbuzlar vardı. Üzerine tekerlikli sandalye için halkımızla ele ele yazılı kutular dağıttım. Üyem olan esnaflarıma dağıttım. Bunların makbuzları da içindeydi. Defterimize de kayıtlı. Makbuzsuz para alsaydım hapiste olurdum Sadece Dernekler Masası'ndan izin almadığım için idari para cezası aldım. Başkan olmadan önce abi olarak para toplayıp derneğe bağışladım. Hiçbir zaman makbuz vermediler” dedi.

“SİYASET ÜSTÜ BİR KURUM OLDUK”

Nazilli’de çok büyük bir engelli ailesi oluştuğunu dile getiren Yazıcı, “İlkokulları dolaştığımda beni kapıdan kovdular. Ama ben yılmadım, okullarla iletişime girmeyi başardım. Okullarla konuştuğumuzda zamanında derneklerin kendilerini çok kullandıklarını ifade ettiler. Siyaset üstü bir kurum olacağız dedik. Allah’a şükür olduk. Diğer derneklere söyleyeceğim, sanal alemde yazarak benim reklamımı yapacağınıza engelliler için çalışın. Nazilli dışındaki il ve ilçelere engelli arabası götürdük. Ünümüz ilçe dışına taştı” ifadelerine yer verdi.

Haber Videosu