Türkiye’de 16 ilde kurulan İhracat Destek Ofisi, AYTO Hizmet Binası’nda da açıldı. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ve Ticaret Bakanlığı arasında imzalanan protokol kapsamında ihracatçıların işini kolaylaştırmak için açılan bu ofisin tanıtımı için bir toplantı düzenlendi. Toplantıya TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve AYTO Başkanı Hakan Ülken ile yönetim kurulu üyeleri, Aydın Ticaret İl Müdürü Şeref Yazıcı ve İşkur İl Müdürü Rahmi Terzi de katıldı. İhracat Destek Ofisi’nin öneminden bahseden AYTO Başkanı Hakan Ülken, ofiste 4 uzman ekibin bulunacağını ve ücretsiz olarak hizmet vereceğini söyledi. Üyelerine ve ihracat yapmak isteyen herkese ihracatın her aşamasında yardımcı olabileceklerini belirten Ülken, uzman ekipler ile Aydın ihracatını arttırmayı hedeflediklerini ileri sürdü. İhracat yapmak isteyenlere devlet tarafından teşvik ve destek verildiğini de hatırlatan Ülken, Aydın ve ülke ekonomisine katkıda bulunmak için çağrıda bulundu. Ülken, “Biz hazırız, buyurun gelin ihracat yapın. Kazanın, ilimiz kazansın, ülkemiz kazansın” dedi.

 “İLK İHRACATI BİRLİKTE YAPMAYA BEKLİYORUZ”

İhracat Destek Ofisi hakkında bilgiler veren Ülken, “İhracatı arttırmaya yönelik daha önce birçok çalışma yapmıştık ama artık tamamen sistematik, profesyonel ve uzman bir ekiple üyelerimiz başta olmak üzere Aydınlı ihracat yapabilecek olan herkesin önünde hazırız. Biz hazırız, buyurun gelin ihracat yapın. Kazanın, ilimiz kazansın, ülkemiz kazansın diyebileceğimiz bir noktadayız. Dış ticaretteki rakamları arttırmak için oluşturduğumuz yeni yapı ile odamız sınırları aşacak. İlk ihracatı birlikte yapmaya bekliyoruz. Bu yapı içinde 4 tane uzman personelimiz ve aynı zamanda ihracat konusunda markalaşmış Murat Odacı hocamız, Ticaret Bakanlığı, İŞKUR, üniversitemiz ve Gümrük Müdürlüğümüz ile birlikte yürüttüğümüz bir projenin temel ayağı” dedi.

“YARDIMCI OLMAYA HAZIRIZ”

Amaç ihracat yapan firmaların daha fazla ihracatlarını arttırmak ve yaşadıkları problemleri çözmek olduğunu vurgulayan Ülken, “Bu ihracat destek ofisimiz kırmızı hatla direk olarak bakanlığın İhracat Genel Müdürlüğü birimine ulaşabilir pozisyondadır. İhracatçımızın yaşadığı evraksal, gümrüksel her türlü akla gelebilen tüm kamu anlamındaki problemleri bakanlık aracılığıyla direk çözebiliyoruz. 7/24 hizmet veren personellerimiz vasıtasıyla yaşanılan problemler direk çözülebilecek. İhracat yapmak isteyen ve ürününe güvenip ihracat yapmak isteyen herkese ihracatın bütün aşamalarında yardımcı olmaya hazırız. İhracatçı sayımızı ne kadar arttırabilirsek ülkemize ve ilimize o kadar çok kazanç elde edeceğine inanıyoruz. Biz bu işin daha lansmanını yapmadan 4 tane hiç ihracat yapmamış üyemiz ilk defa ihracat yaptı. Bu da bizim için gurur verici” diye konuştu.