Aydın’ın Söke ilçesinde geçen yıl amcasına ait araçta çıkan yangında mahsur kalan ve annesi tarafından son anda kurtarılan Halil Geyik, yüzünde ve vücudunda oluşan yanıklar nedeniyle 40 gün yoğun bakımda tedavi gördükten sonra hayata tutunmayı başarmıştı. Ancak 4 kez ameliyat olan küçük çocuğun yüzünde o korkunç günün izleri kalmıştı. Halil’in hayatını kabusa çeviren yanık izlerinden kurtulabilmesi için doku ameliyatı olması gerekiyordu. Ameliyat masrafları için 200 bin liraya ihtiyacı olan Geyik ailesi, Aydın Valiliği’nden alınan izinle sosyal medyada ‘Ateşe bir damla su dök’ isimli yardım kampanyası başlatmıştı. Çıkan haberlerin ardından Türkiye’nin her kesiminden Halil’e destek yağdı. Halil için seferber olan hayırseverler tarafından doku ameliyatı masrafı için gereken para 3 günde toplandı. Aydın Valiliği yetkililerinden paranın toplandığı müjdesini alan aile, büyük sevinç yaşadı.

3 GÜNDE PARA TOPLANDI 

Oğlunun eski günlerine döneceği günün hayalini kuran anne Halime Geyik, kampanyaya destek olan herkese teşekkür etti. Türk halkının oğlu Halil için birliktelik ve dayanışma örneği sergilediğini dile getiren anne Geyik, “Oğlum için bizler umudumuzu hiç kaybetmedik ancak doku ameliyatı masrafının 200 bin lirayı bulduğunu öğrenince üzüntü yaşamıştık. Bir umut olarak sosyal medyada yardım kampanyası başlatmıştık. Oğlum için açılan bağış hesabımız gerekli meblağ toplandığı için 3 günde kapandı. Valilikten kampanya kapsamında paranın toplandığı bilgisi geldi. Türkiye tek yürek oldu. Oğluma herkes kendi evladı gibi sahip çıktı. Diyecek kelime bulamıyorum, çok duygulandık” dedi 

AMELİYATI 2 AY SÜRECEK 

Doku nakli ameliyatı için doktorlardan haber beklediklerini dile getiren Geyik, “Paranın toplandığı bilgisini alınca Bodrum’daki özel hastanenin sekreterliğini aradım. Doktorlardan haber bekliyoruz. Ne kadar erken ameliyat olursa oğlum için o kadar iyi. Şu an riskimiz çok fazla. Oğlum yanıklar nedeniyle çenesini açamıyor. Çenesinin altına ameliyat yapılacak. Daha sonra kulağının arkasından alınacak doku göğsünün içerisinde balona yerleştirilecek. O doku orada 2 ay genişletildikten sonra yüzündeki deriler kaldırılıp yüze nakledilecek. Yandığı için sol elini de oğlum kullanıyor, ayrıca kulağı da yok denecek durumda. Bunlar için de ameliyat olması gerekiyor. Allah hiç kimsenin evladının başına böyle bir şey gelmesin. Biz umudumuzu yetirmedik. Halil’in eski günlerine geri döneceğine inanıyorum” diye konuştu.