Kuyucak Engel Siz Olmayın Eğitim Kültür Sanat ve Dayanışma Derneği yönetim kurulu ve üyeleri tarafından dernek yararına kermes düzenlendi. Kermeste yapılan gözlemeler dernek binası önünde ve Kapalı Pazar Yerinde oluşturulan stantlarla satıldı. Kermesten elde edilen gelir 10-16 Mayıs Engelliler Haftası etkinliklerinde kullanılacak.

“TOPLUMDA BİLİNÇ OLUŞTURMAYI AMAÇLIYORUZ”

Derneğin kuruluş amacı ve çalışmaları hakkında bilgi veren dernek Başkanı Mehmet İlhan engellilerin eğitim, kültür, sanat, dayanışma ve farkındalık oluşturma faaliyetlerini gerçekleştirmeyi, engellilerle ilgili konuların tanıtımını hedefleyen faaliyetler düzenleyerek, toplumda engellilere karşı olumlu davranış değişikliği oluşturmayı, engellilerin kendi çevreleri, ulaşım, kamu tesisleri ve hizmetleri, bilgi ve haberleşme teknolojilerine erişimlerini sağlamayı amaçladıklarını belirtti.

ERİŞİLEBİLİR HİZMET VURGUSU YAPTI 

Dernek olarak her türlü özre sahip kişi tarafından kullanılabilecek erişilebilir ürün veya hizmet sunulması için çalışmalar yaptıklarını, engellilerin sosyal hayatın tüm unsurlarına aktif katılımlarını sağlamak ve engelliler için fırsat eşitliğinin gerçekleşmesi, engellilerin karşılaştığı ayrımcı uygulamaları önlemek için çaba harcadıklarını ifade eden İlhan, “3 Temmuz 2012 tarihinde kurulan derneğimiz, 84 üyesiyle engelli vatandaşların hak ettikleri hayat şartlarına kavuşturulması için çalışıyor.  Bu konuda, halkımıza ve biz sivil toplum kuruluşlarına da önemli görevler düşüyor” dedi.   

“FEDAKARLIKTAN KAÇINMAMALIYIZ”

Mehmet İlhan açıklamalarını şöyle sürdürdü: “Duyarlı vatandaşlar olarak, engellilerin toplumla kaynaşmasını sağlamak, onların da toplumun ayrılmaz birer parçası olduğu bilincini hissettirmek adına bir çalışma yapıyoruz. Engelli vatandaşlarımız söz konusu olduğunda, devletimizin resmi kurumları ve sivil toplum kuruluşları bu vatandaşlarımıza hizmet etmek için hiçbir fedakarlıktan kaçınmamaktadır. Bizler biliyoruz ki asıl engelli; karşısına bir zorluk çıktığı zaman hemen pes eden, onu aşmak için mücadele etmeyendir. Engelliler için yaptığımız her hizmetin bir gün kendimize de lazım olabileceğini unutmayalım.”