Aralık ayında birbirinden farklı etkinliklere imza atan Maskesiz Gülücükler Topluluğu üyeleri, “İnsan gençliğinde öğrenir, yaşlılığında anlar” sloganıyla AYMELEK Yaşlı Bakımevi sakinlerini ziyaret etti. Öğrenciler, yaşlılarla bir süre sohbet edip hatıra fotoğrafı çektirdi. Topluluk, “Hep Birlikte Yüreklere Dokunalım” sloganıyla Ağrı ve Hatay’da belirledikleri 2 köy okulu için bir hafta boyunca kitap, kırtasiye malzemeleri, kıyafet ve oyuncak standı açtı. Toplanan yardımlar, Ağrı ve Hatay’daki köy okullarına ulaştırıldı. Topluluk bir diğer etkinliğinde, 12-18 Aralık Yoksullara Yardım Haftası kapsamında “Bir El de Sen Uzat” sloganıyla Merkez Kampüsü’nde 1 hafta boyunca stant açarak daha önceden belirledikleri yoksullar için bakliyat yardımı topladı. Toplanılan bakliyatlar muhtarlıklarla işbirliği içinde ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırıldı.  Sokak hayvanlarını da düşünen topluluk, topladıkları mama ve sütü, sokak hayvanlarına ulaştırdı. “Her kim aç bir hayvanı beslerse, aynı zamanda ruhunu besler” sözünü şiar edinen topluluk üyeleri, etkinliklerine katkı sağlayan herkese teşekkür etti. Hasta çocukları da ihmal etmeyen topluluk üyeleri, ADÜ Araştırma ve Uygulama Hastanesi Hematoloji Servisi’ndeki çocuklarla hastane ortamına uygun biçimde çeşitli faaliyetlerde bulundu. Topluluk üyeleri Hematoloji Servisi’ni süsleyerek hasta çocuklar için çekiliş düzenledi. Noel baba ve palyaço kostümleriyle çocuklara yılbaşı hediyelerini veren topluluk üyeleri, çocukların morallerini yükseltti.

VATANDAŞI BİLGİLENDİRDİLER

Tıp Öğrencileri Topluluğu, Pamukkale Üniversitesi Avrupa Tıp Öğrencileri Topluluğu'nun davetiyle, Denizli Irlıganlı Mahallesi’nde antibiyotik ön yargısı üzerine farkındalık oluşturmak için broşürler dağıtarak bilgilendirme yaptı. Topluluk bir diğer etkinliğinde ise Aydın Nazilli Fen Lisesi’nde üniversite sınavına hazırlanan lise öğrencilerine sunum yaparak öğrencilerin Tıp Fakültesi ile ilgili sorularını cevapladı. Alkol bağımlılığına dikkat çeken Tıp Öğrencileri Topluluğu, Forum Aydın’da vatandaşlara ''Alkol Bağımlılığı'' hakkında bilgilendirme yaptı. Topluluk, Yeşilay'dan temin ettikleri 300 broşürü dağıtarak alkol ve zararları hakkında bilgiler verdi. Topluluk üyelerine Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Serpil Demirağ ve Tıp Eğitimi Ana Bilim Dalı Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Selcen Öncü destek verdi.

İŞ GÜVENLİĞİ BİLİNCİNİ OLUŞTURDULAR

İş Sağlığı ve Güvenliği Topluluğu, ADÜ Eğitim Fakültesi Uygulama Anaokulu öğrencileriyle iş güvenliği kültürünü arttırmaya yönelik etkinlik gerçekleştirdi. Etkinlikte, küçük yaştaki bireylerde iş güvenliği kültürünün oluşturulması ve farkındalığın arttırılması amaçlanırken, evde ve okulda, özellikle de acil durumlarda nasıl davranılması gerektiği konusunda bilgiler verildi.

KIZILAY’DAN YARDIM KAMPANYASI

Kızılay Topluluğu, Merkez Kampüs ve Nazilli İktisadi İdari Bilimler Fakültesinde köy okulları için yardım kampanyası düzenledi.

FİDAN DİKİP FİLM İZLEDİLER

Genç Tema Topluluğu, “1 Fidan 70 Can” sloganıyla diğer topluluklarla bir araya gelerek Rektör Prof. Dr. Cavit Bircan’ın da katılımıyla 600 adet fidanı toprakla buluşturdu. Topluluk “Benimle Film İzler misin Kardeşim?” sloganıyla Suriyeli misafirlerle film izledi.

ARAZİDE BİSİKLET SÜRDÜLER

Bisiklet Topluluğu, Çakırbeyli ve Kalfaköy turu düzenleyerek arazide bisiklet sürüşü yaptı. Tiyatro Topluluğu “Ölüm de Var Hayatta” adlı oyunu canlandırdı. Katılımın oldukça yüksek olduğu etkinliğe yaklaşık bin 600 kişi katıldı. Etkinlik büyük ilgi topladı.

SANAYİ KURULUŞLARINA ZİYARET GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Stratejik Düşünce ve Analiz Topluluğu, sosyal sorumluluk projesi kapsamında "Meslek Lisesinin Sanayiye Yönelik Teknik Gezileri " başlığıyla çeşitli sanayi kuruluşlarına teknik gezi düzenledi.

KONYA’YA ÇIKARMA YAPTILAR

IEEE Topluluğu, Konya'daki  bir firmaya teknik gezi düzenledi. Hem ülkemizin ilk insansı robotlarını yerinde inceleme, hem de şirketin kurucusu Özgür Akın ile tanışma fırsatı bulan topluluk üyeleri, Akın’ın deneyimlerini dinledi. Topluluk bir diğer etkinliğinde Efeler ilçesindeki bir ilkokulda bilim deneyleri yapıp öğrencilere mühendislik ve bilimi anlattı.

PANEL DÜZENLENDİ

Borsa ve Finans Topluluğu, İş Yatırım Menkul Değerler A.Ş’yi konuk etti. Konferansa, İş Yatırım Menkul Değerler A.Ş. Dış Piyasalar Uzmanı Şant Manukyan, Özge Ongun ve Serhat Gürleyen konuk oldu. Nazilli İİBF Konferans Salonu’nda “Uluslararası Piyasalarda Hedge Mekanizması, Türkiye ve Yurtdışı Piyasa Beklentileri” konulu panel gerçekleştirildi. Panel ile eş zamanlı olarak İş Yatırım Menkul Değerler A.Ş. İnsan Kaynakları Departmanı, öğrenciler ile mülakat gerçekleştirdi.

ENGELLİLER VE YAŞLILARA ZİYARET

Genç Kalemler Topluluğu, Altı Nokta Körler Derneği’ni ziyaret ederek kitap okuma etkinliği gerçekleştirdi. Topluluk, Kızılay’la birlikte huzurevini ziyaret etti.
  Özgün Düşünce Topluluğu, Aydın Karpuzlu İmam Hatip Ortaokulu için kitap topladı.  

MEHMET AKİF ERSOY ANILDI

Genç Liderler Topluluğu, Mehmet Akif Ersoy'u Anma Gecesi'nde, milli şairi Kur'an-ı Kerim tilavetiyle, anılarıyla, şiirleriyle, türkülerle andı. Denizli Pamukkale Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dr. Öğretim Üyesi Mustafa Kayalı ve Hafız Mehmet Emin Ulu'nun da katılımlarıyla gerçekleşen etkinlik verilen teşekkür belgeleri ve fotoğraf çekimiyle sonlandı.