Toplantıya Didim Belediye Başkanı A. Deniz Atabay, CHP İlçe Başkanı Nurettin Koçak, CHP’li CHP Aydın İl Sekreteri Okan Kılıç, CHP İl Başkan Yardımcısı Serkan Doğan, Belediye Meclis üyeleri, ilçe yöneticileri ve partililer katıldı.

"REKOR OYA ULAŞTIK"

Saygı duruşu ve istiklal Marşı'nın okunmasının ardından konuşan Atabay, yerel seçimlerin genel seçim havasında geçtiğini belirterek, “Didim’deki seçimde rakibimiz sanki bağımsız aday gibi çalıştı; biz de buna karşı seçimi kazandık. Seçimlerde çok çalışarak oy oranımızı yüzde 57 olan rekor oya ulaştırdık. Aydın Büyüşehir Belediyesi seçimlerinde ise Özlem hanıma en fazla oyu Didim olarak biz götürdük ve yüzde 61 oy oranına ulaştırdık. Bizler örgüt olarak bu seçimi kazanmayı hak ediyorduk ve kazandık” dedi.

“DİDİM’İ BİLMEYENLER YEREL SEÇİMDE ADAY OLDU”

2014 yerel seçim döneminde partide kırılmaların olduğunu hatırlatan Atabay, “Bu kırılmaları biz hallettik. Didim’de samimi olunursa hak ettiği yere her zaman gelinir. Kendi içimizde mücadele tabi ki olacak. Didim’de yerel seçim döneminde 23 tane belediye başkan aday adayı çıktı. Didim’de yaşamayanlar aday oldu; bunun olmaması lazım. Birisiyle sohbet ettiğimizde hakkım var dedim ama onu Avcılar çukuru bölgesine bırakıp, Ege caddesinde şuraya gel desen bulup gelemez. Bu olmaz, bizler bir ilçeyi yönetmeye talibiz. Samimi ve dürüst olmak lazım. Bizler birbirimizi kırmayalım, samimi olalım. Mücadeleyi de her birlikte yapalım” diye konuştu.

“BENCE YOLLARINI KISALTTILAR”

YSK tarafından iptal edilen ve 23 Haziran’da yapılacak olan İstanbul Büyükşehir Belediyesi seçimleriyle ilgili de konuşan Atabay, “Seçim konuşuluyor ama ülkenin durumu ortada. Ekonomi bitmiş, dolar 6 TL’yi geçmiş, alım gücü düşmüş, herkesin üzerinde ölü toprağı var. Geçmişi çok çabuk unutuyoruz ve konuşmuyoruz. Gelecek kaygısı nedeniyle konuşmuyoruz. Korkunun ecele faydası yok. Halkın oylarıyla seçilmiş birini, hukuki tasarrufla geri aldılar. Bence iyi ettiler çünkü yürüyecekleri yolu kendi elleriyle kısalttılar. Bundan dolayı gerekirse İstanbul seçimlerinde hep beraber çalışacağız" ifadelerini kullandı.

ZAFERE KATKISI OLANLARA TEŞEKKÜR ETTİ

Koçak ise Aralık 2017 tarihinde seçildiklerini ve bu süre zarfından 24 Haziran ve 31 Mart yerel seçimlerini geçirdiklerini belirterek, her iki seçimde de CHP’nin oylarında artışların olduğunu vurguladı. Yerel seçimlerde Didim’de Atabay, Aydın’da Özlem Çerçioğlu ile seçimleri kazanarak CHP’nin ülke genelindeki başarısına katkı sağladıklarını kaydeden Koçak, emeği geçen herkese teşekkür etti. İstanbul Büyükşehir Belediyesi seçimlerine de değinen Koçak, CHP genel merkezinin izleyeceği yol ve yönteme göre hareket edeceklerini, Didim’den de bu noktada her zaman destek olacaklarını ifade etti. Konuşmaların ardından toplantı basına kapalı olarak sürdürüldü.