Birbirinden heyecanlı güreşlerde boğalar, yüzlerce seyirci önünde kıyasıya mücadele etti. Sabah saatlerinde başlayan boğa güreşleri akşam geç saatlere kadar devam etti. Çeşitli kategorilerde şampiyonluk mücadelesi veren boğalar kimi güreşlerde dakikalarca birbiriyle mücadele ederken, kimi boğalar ise daha ilk saniyelerde rakibine boyun eğerek arenayı terk etti.

"ÇOK BOĞA OLMASI, ZEVKİ AZALTIYOR"

Güreşlere her zamanki gibi katılımın yüksek olduğunu belirten Balıkköy Güreş Komitesi Başkanı Ercan Güner, “Bu sene de Balıkköy güreşlerimize yoğun ilgi var. Ancak çok boğa olması, güreşlerin zevkini azaltıyor. Çünkü hem zaman yetmiyor, hem de çeşitli kavgalar çıkıyor. Sakin bir güreş olması için 80 boğa yeterli oluyor. Vatandaşlarımız ve boğacılarımız bilinçlendikçe ilerleyen yıllarda bunun önüne geçeceğimizi düşünüyorum" dedi.  
 

ALKOL GÖLGE DÜŞÜRÜYOR

Güner, boğa güreşlerindeki bir diğer olumsuzluğun, alkol tüketimi olduğuna dikkat çekti. "Bizim güreşlere gölge düşüren olaylardan bir tanesi de alkol tüketiminin fazla olması oluyor. Alkol olmadığı zamanlarda güreşler saygı sevgi içinde geçiyor" diyen Güner, sözlerini şöyle sürdürdü: "Balıkköy Arenası, meşhur bir arenadır. Balıkköy 25 yıldır aralıksız güreş yapılan yerlerden birisidir. Bu sene ilkini gerçekleştiriyoruz. İkincisi de 8 Ekim’de burada Kemer güreşini yapacağız. Bu seneki güreşlerimiz de bir camimizin masraflarını karşılamak için yapıyoruz.”