Şampiyonayla ilgili olarak Didim Belediye Başkanı A. Deniz Atabay, Federasyon yetkililerin katılımıyla bir basın toplantısı düzenledi. Geçtiğimiz yıl da Didim’de yapılan “Didim Triatlon ve Aquatlon Türkiye Şampiyonası” hafta sonunda 850 sporcunun katılımıyla gerçekleştirilecek. Türkiye şampiyonasının son hazırlıklarıyla ilgili olarak Didim Belediye Başkanı A. Deniz Atabay, bir basın toplantısı düzenledi. Toplantıya Türkiye Triatlon Federasyonu Danışma Kurulu Başkanı Şehri Şahin, Türkiye Triatlon Federasyonu Merkez Hakem Kurulu (MHK) Başkanı Mustafa Ünveren ve MHK Başkan yardımcısı Mustafa Arabacı da katıldı.

"850 SPORCU BAŞVURU YAPTI"

Başkan Atabay bu tür yarışmaları sezon öncesinde veya sezon sonunda yaptıklarını ifade ederek, “Bu yılki şampiyonayı seçimler nedeniyle iki kez ertelemek zorunda kaldık ve son olarak Haziran ayında yapmayı planladık. Bugün itibariyle yarışmalara değişik yaş ve kategorilerde 850 sporcu başvuru yaptı. Bu katılım bu zamana kadar yapılmış en büyük başvuru ayrıca bu anlamda şampiyonaya katılanların sayısı 3 bini geçecek. Çünkü sporcuların yanı sıra aileleri, antrenörleri, teknik ekip ve hakemler gibi çok sayıda kişi şampiyonaya katılacak. Birçok otel dolmuş durumda ve Didim’e layık bir şampiyona yaşayacağımızı düşünüyorum.” dedi.

"EN BÜYÜK KATILIM DİDİM'DE OLDU"

Türkiye Triatlon Federasyonu Danışma Kurulu Başkanı Şehri Şahin ise sezonun ikici şampiyonasını Didim’de yapacaklarını kaydederek, “Federasyon kuruluğu günden bu yana aktif görevdeyim ama en büyük katılım Didim’de oldu. Biz Didim’i bu anlamda çok sevdik ve beğendik. Belediyemizden her türlü desteği alıyoruz. Bu konuda federasyon olarak çok mutluyuz. Bu parkurda yol, parkur ve deniz harika. İleriki yıllarda uluslararası şampiyonaları da Didim’de yapma düşüncemizde oluştu.” diye konuştu.

BELEDİYENİN KATKISINA İŞARET ETTİ

Basın toplantısına telefonla katılarak düşüncelerini paylaşan Türkiye Triatlon Federasyonu Başkanı Bayram Yalçınkaya ise, Didim’deki yarışmalarda belediyeden aldıkları katkı ve desteğin önemine değinerek, bu yıl şampiyona için rekor bir başvuru olduğunu ifade etti. 2 gün boyunca Didim’de olacağını belirten Yalçınkaya, burada dereceye girenlerin Türkiye Şampiyonası'na katılım sağlayacağını ifade etti.