Bu yıl 100’ncü yılına giren Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları Aydın Valiliği’nde düzenlenen törenle başladı. Aydın Gençlik Hizmetleri İl Müdürü Ökkeş Demir tarafından Atatürk Anıtına çelenk sunulduktan sonra saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı okundu. Demir, günün anlam ve önemini içeren bir konuşma yaptı. Valilik önünde yapılan anma töreninin ardından Adnan Menderes Stadyumuna kortej yürüyüşü gerçekleştirildi.

PROTOKOL TAM KADRO STADA GELDİ

Stadyumda devam eden kutlamalara Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, AK Parti Aydın Milletvekilleri Bekir Kuvvet Erim, Metin Yavuz ve Rıza Posacı, Aydın Cumhuriyet Başsavcısı Kasım Tüten, Adnan Menderes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Osman Şelçuk Aldemir, Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay ile daire müdürleri katılırken vatandaşlar da gösterileri izlemek için tribünleri doldurdu.

DEV ZEYBEK GÖSTERİSİ 

Kutlama etkinlikleri kapsamında öğrenciler tarafından Gençliğe Hitabe ile şiirler okundu. Gençlik Merkezi tekvando ile aerobik ekibi gösterilerini sundu. 92 kişilik yaşlı ve gençlerden oluşan halk oyunları ekibinin aynı anda sundukları Zeybek gösterisi izleyenleri büyüledi. 19 Mayıs’ın 100. Yılı dolayısıyla yapılan spor ve müzik dallarında yarışmalarında dereceye giren öğrencilerin ödülleri Vali Köşger ve protokol üyeleri tarafından teslim edildi. Tören, Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger ve protokol üyelerinin, alana kurulan stantlara ziyaretleriyle sona erdi.

PROTOKOL KRİZİ 

Öte yandan 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı töreninde protokol krizi yaşandı. Aydın Baro Başkanı Gökhan Bozkurt’un protokol tribününde kendisine ayrılan ve isminin yazılı olduğu koltuğa Efeler Belediye Başkanı Fatih Atay’ın eşi Güneş Atay oturtuldu. Uyarılarına rağmen Atay’ın eşinin koltuğa oturmayı sürdürmesi nedeniyle Bozkurt, stadyumu terk etti. Krizli ilgili sosyal medyada açıklamada bulunan Bozkurt, Atay’ın 23 Nisan kutlamalarında da aynı tavrı gösterdiğini belirterek Aydın Valiliği'ni gerekli protokol tedbirlerini almaya davet etti.