Aydın'da çeşitli mesleklerin bir arada toplandığı AYESOB Başkanlığı tarafından önemli bir projeye daha imza atıldı. AYESOB binası girişinde zamanın mesleklerinin kullanmış olduğu araç ve gereçler, hazırlanan köşede sergilenmeye başladı. Ahilik Haftası etkinliklerinin ilki olan sergi açılışına Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger başta olmak üzere AYESOB Başkanı Selahittin Çetindoğan ve çok sayıda oda başkanı katıldı. Eski berber makinelerinden, fotoğraf makinelerine kadar birçok tarihi eser niteliğindeki araç ve gereçlerin bulunduğu Ahi Köşesi için AYESOB Başkanı Selahittin Çetindoğan, çevre illerde gördüğü buna benzer köşeyi Aydın'a kazandırdıkları için mutlu olduğunu söyledi.

ÇEVRE İLLERDEN ETKİLENDİ

Çetindoğan, "Gittiğim çevre illerde buna benzer Ahi köşelerini gördüğümde, 'Bizde neden olmasın?' dedim. Aydın'da çeşitli mesleklerde çalışmış arkadaşlara ait birçok araç gereci, yaptığımız çalışma sonrasında burada topladık. AYESOB olarak Aydın'a böyle bir köşe kazandırdığınız için mutluyuz" dedi.

“TARİHİ GEREÇLERİN SERGİLENMESİ GÜZEL BİR ŞEY” 

Açılışta konuşan Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger, “Ahilik Teşkilatı yeni kurulmuş bir şey değil. Her zaman ekonominin bel kemiği olmuş önemli bir kesimimizdir. Toplum içinde her zaman sanat eseri, zanaat eseri ortaya çıkaran, topluma katkı sağlayan önemli bir kesim. O yönden tarihi gereçlerin toplanması, sergilenmesi güzel bir şey. O yüzden tebrik ediyorum” diye konuştu.  

“BUNLARI UNUTTURMAMAK LAZIM”

Her mesleğin kendine özgü bir alet, edevatı olduğunu hatırlatan Vali Köşger, “Biz şimdi her şeyi bilgisayardan ve teknolojiyle yapıyoruz. Daha önce el emeği, göz nuru mekanik olmayan aletlerle yapılıyormuş. Bunları unutturmamak lazım. Devamının sağlanması ve müzenin zenginleşmesi lazım” ifadelerini kullandı.