Toplantıya Nazilli Kaymakamı İbrahim Küçük, Belediye Başkanı Haluk Alıcık, SGK Aydın İl Müdürü Zeynep Yılmaz, İŞKUR İl Müdürü Rahmi Terzi, SGK Nazilli İlçe Müdürü Turgut Ünal, İŞKUR Nazilli İlçe Müdürü Sedat Çolman, Nazilli Ticaret Borsası Başkanı Nurettin Kırlıoğlu, yönetim kurulu üyeleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve işverenler katıldı.

“ÜRETEN TÜRKİYE İÇİN BİZ DE VARIZ” 

Bilgilendirme öncesi bir konuşma yapan Nazilli Ticaret Borsası Başkanı Nurettin Kırlıoğlu, “Cumhurbaşkanımızın TOBB Türkiye Ekonomi Şurası'nda gündeme gelen ‘İstihdam Seferberliği 2019’ çağrısı üzerine bu toplantıyı tertip etmiş bulunmaktayız. İstihdam Seferberliği 2019 projesi kapsamında iş dünyamıza 8 farklı teşvik sunuluyor. Bu teşviklerle 2,5 milyon istihdam sağlanması hedefleniyor. Nazilli Ticaret Borsası olarak İstihdam Seferberliği 2019 hedeflerine katkı sağlamak amacıyla devletimizin açıkladığı teşviklerin çok önemli olduğunu düşünüyor ve tam destek verdiğimizi belirtmek istiyorum. İstihdam demek üretim demek, üretim demek istihdam demek. Üreten Türkiye için biz de varız. Bu bağlamda açıklanan istihdam paketinin şehrimize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.

AYRINTILI BİLGİ VERİLDİ

SGK Aydın İl Müdürü Zeynep Yılmaz, İstihdam Seferberliği kapsamında devletin sunduğu fırsatlar hakkında bilgilendirme yaptı. Yılmaz, yaptığı sunumla 3 aylık ücret desteği, asgari ücret desteği, kadın, genç ve mesleki yeterlilik belgesi olanların teşviki, 5 puanlık indirim teşvikini detaylarıyla işverenlere anlattı. İŞKUR İl Müdürü Rahmi Terzi de, iş fırsatları olduğunu ancak gençlerin donanımlarını arttırmaları gerektiğini anlattı. İşsizlik oranlarından da söz eden Terzi, 2018 yılına göre işsizlik rakamlarında düşüş olduğunu kaydetti. Terzi, sloganlarının 'Burası Aydın Burada İş Var' olduğunu belirtip teşvikler konusunda bilgiler sundu.