Ocak ayında gerçekleşen ilk ziyaretin ardından İstanbul Erenköy Lisesi ve Fen Lisesi,  Alemler İlk ve Orta Okuluna ikinci ziyaretlerini gerçekleştirdi. 29 öğrenci, 1 öğretmen, 1 koordinatör öğretmen ve 1 okul idarecisinin katılımı ile gerçekleşen ikinci ziyaret iki günü kapsadı. Ziyaret çerçevesinde, lise öğrencileri hazırladıkları etkinlikleri, minik kardeşlerine sergiledi. Etkinlikler esnasında, hem ziyaretçi grup hem de Alemler İlk ve Ortaokulu öğrencilerinin çok mutlu olduğu gözlerden kaçmadı. Kodlama, sanat, bilim, teknoloji, spor ve edebiyat alanlarında gerçekleştirilen etkinlikler, öğrenciler kadar okul idareci ve öğretmenlerini de heyecanlandırdı. Geçen sene temelleri atılan kardeş okul projesi kapmasında iki okul arasında kurulan samimi bağ, ziyaretlerin ardından kardeşliğe dönüştü. İlk ziyaretin ardından, Karacasu çömlek atölyeleri ve Afrodisias’a ziyarete götürülen misafir heyet, bu ziyaretlerinde ise, okul etkinliklerinin ardından Karacasu’nun incisi Bahçeköy Şelalelerine götürüldü.

ÖĞRENCİLER VİZYON KAZANIYOR

Koordinatör öğretmen Müge Türesin Yücel, Karacasu'nun doğasına, misafirperverliğine ve insanına çok hayran kaldıklarını belirtti. Alemler İlk-Orta Okulu Müdürü Koray Arsoy ise, "Projemizin temelini atan Kaymakamlık makamına, Sayın Kaymakamımız Ahmet Soley'e ve İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Aşkın Güneş'e projemize olan desteklerinden dolayı teşekkürlerimi iletiyorum. Okul olarak, ilçemiz adına güzel şeyler yapmaya çalışıyoruz. Bu tür projeler öğrencilerimizin ufkunu açıyor, onların vizyon sahibi bireyler haline gelmesine yardımcı oluyor. Bizleri kardeş okul olarak seçen, İstanbul Fevziye Mektepleri Vakfı (FMV) Erenköy Lisesi ekibine, idarecisinden, öğrencisine, tüm personellerine de teşekkürlerimizi sunarız. Öğrencilerimiz bu ziyaretlerden  olumlu yönde çok etkilendiler. Umarız önümüzdeki yıl, biz de Alemler İlk ve Orta Okulu olarak İstanbul’a ziyarette bulunabiliriz. Bunun için çalışmalarımıza şimdiden başlayacağız” dedi. 
  DUYGUSAL ANLAR YAŞANDI
  İlk ziyaretlerinde Alemlerli kardeşlerine spor malzemeleri ve toplar hediye eden Erenköy Lisesi öğrencileri bu ziyaretlerinde ise ilkokul öğrencilerine oyuncak toplama kampanyası ile topladıkları oyuncakları hediye ettiler. Veda zamanı geldiğinde ise misafir öğrenciler ile Alemlerli öğrenciler arasında duygusal anlar yaşandı. Bu kısa süre içinde birbirlerine bağlanan öğrenciler vedalaşırken göz yaşlarına hakim olamadı.