BELEDİYE ANONS SİSTEMİ DE KULLANILDI

800 bin lira ödeneği çıkartılan ve kazı başkanlığını Arkeolog Umut Doğan’ın yapacağı kazılarda, 6 ay geçici süreli işçi ve uzman kadrosunda görev almak isteyenler başvurularını ilçe merkezindeki Etnografya Müzesi'nde oluşturulan başvuru merkezine yaptı. Daha önce İŞKUR’dan duyurusu yapılan alımlar için bu kez Karacasu Belediyesi anons sistemlerinden de yararlanıldı.

FAKÜLTE MEZUNLARI DA BAŞVURDU

Perşembe günü saat 17.30’da son bulacağı duyurulan alımlar için, 40’a yakın kişi başvurdu. Daha önce 49 kişinin alınacağı duyurulduğu için, bunlardan en az 25'inin işe alınması bekleniyor. İşçi ve uzman kadrosunda yapılacak alımlara arkeoloji mezunlarının yanı sıra, Tarih, İktisadi ve İdari Bilimler fakülteleri, muhasebe ve restorasyon gibi 2 yıllık yüksekokul mezunları da başvurdu.  

5 KİŞİ DE KAZILARDA YER ALACAK

Gerilim öncesi Karacasu’da ikamet eden, işçi statüsünde işe alınan 11 kişinin de bu haklarını koruyacakları ve çalışmalarda yer alacakları öğrenildi. Öte yandan yine ilk alımlarda Karacasu dışından kazı ekibine dahil edilen 5 arkeolog da çalışmalarda yer alacak. 
  Bu isimler için Karacasu merkezinde lojman tutulduğu öğrenilirken, bundan böyle kazı evinin ören yeri içerisinde olmayacağı bilgisi verildi. Gerilime neden olan ilçe dışından geçici işçi kadrosuna alınan şoförün ise ilişiğinin kesildiği aktarıldı.

NELER YAŞANMIŞTI?

Haziran ayında İŞKUR üzerinden çeşitli ören yerlerinde olduğu gibi Afrodisias Müze Müdürlüğü tarafından 49 işçi alınacağı duyurusu yapılmıştı. Başvuru şartlarında kazı alanına yakın yerde ikamet ediyor olmak şartı bulunmasına rağmen ilçe dışında alımlar gerçekleştirilmişti. İlçede yeterli arkeolog bulunmadığı düşünüldüğünde uzmanların ilçe dışından olması çok fazla yadırganmasa da şoför kadrosu için ilçe dışından birinin görevlendirilmesi vatandaşların tepkisini çekmişti. 
  Konunun kendisine aksettirildiği Kaymakam Güher Sinem Büyüknalçacı, Afrodisias’ta yine bu işçilerle karşılaşması üzerine gerilim yaşanmıştı. Konuyla ilgili soruşturma başlatılırken, Afrodisias Müze Müdürü Tenzile Uysal, sağlık gerekçesiyle rapor almış, Kaymakamlık ve Müze Müdürlüğü yaşananlar sonrası müfettiş talebinde bulunmuştu.