Aydın’ı komşu ili İzmir’e bağlayan ve yıllardır yoğun bir şekilde kullanılan Köşk-Ödemiş yolu tehlike saçıyor. Birçok noktası iki aracın yan yana geçemeyeceği konumda olan ve tehlikeli onlarca viraja sahip yolda son olarak yaşanan elim kazada, aynı aileden 3 kişi hayatını kaybetmişti. Aydın’ın Köşk ilçesindeki zeytin bahçesinden dönen Seylan Ailesini taşıyan minibüs, Akçaköy yakınlarında uçuruma yuvarlanarak 3 kişiye mezar olmuştu.
  Kazanın ardından tekrar gündeme gelen yol ile ilgili İzmirli ve Aydınlı vatandaşlar, kazanın yaşandığı bölgede toplanarak yetkililere seslerini duyurmaya çalıştılar. Köşk’ün Akçaköy Mahallesi Muhtarı Fahri Akay, İzmir’in Ödemiş İlçesi Hamamköy Muhtarı Mehmet Gelen, Çayırköy Muhtarı Habip Tunçbilek ve onlarca vatandaş, yaklaşık 30 kilometrelik yolun genişletme çalışmalarının bir an önce yapılmasını istediler.

İZMİR BÖLÜMÜ GENİŞLETİLDİ

Ödemiş’ten Aydın sınırına kadar olan bölümü genişletilerek daha düzgün hale getirilen yolun Aydın bölümünde kalan kısmı için bir an önce adım atılmasını isteyen vatandaşlar, Aydın’ın üvey evlat muamelesi görmesine anlam veremediklerini ifade ettiler. 
 Her yıl ölümlü ya da yaralamalı birçok kazanın yaşandığı yolu yetkililerin görmezden geldiğini ifade eden vatandaşlar, yolun Aydın kısmının bir an önce genişletilmesini talep ettiler.

"YETKİLİLER SESİMİZE KULAK VERSİN"

Akçaköy Mahalle Muhtarı Fahri Akay, yolun genişletme çalışmaları kapsamında 2010 yılında proje çalışması yapıldığını fakat halen yola bir kazma vurulmadığını dile getirdi. Aydın’da ve İzmir’deki çok sayıda mahallenin kullandığı yolun birçok noktasında iki aracın yan yana geçemeyeceğine vurgu yapan Muhtar Akay, yetkililerin seslerine kulak vermesini istedi.

"DAHA FAZLA CAN KAYBI YAŞANMADAN GENİŞLETİLSİN"

Hamamköy Mahalle Muhtarı Mehmet Gelen ise, İzmir iline bağlı olmasına rağmen bölgelerindeki 5 mahallenin birçok ihtiyacı için Aydın’a geçtiğine ve bu yolu kullandığına dikkat çekerek, incir ve zeytin sezonlarında da İzmir’den Aydın’a giden işçilerin de bu yolu kullandığını hatırlattı. Yolun dağlık bölgelerden geçen bölümlerinin yüzde 90’lık kısmının uçurumlarla çevrili olduğuna değinen Muhtar Gelen, “Bu yol bir an önce genişletilip bariyerler ile daha güvenli hale getirilmeli. Her gün yüzlerce aracın kullandığı yolda her şoför tehlikelerle boğuşuyor. Yetkililer bu yol için bir an önce harekete geçmelidirler. Bizim tek isteğimiz bu yolda daha fazla can kaybı yaşanmadan genişletme çalışmaları yapılmasıdır” dedi.
  Her gün Ödemiş-Aydın seferleri yapan hat minibüslerinin şoförleri ise, bu güzergahta onlarca kazaya şahit olduklarını belirterek, “Her gün evimizden çıkarken aynı korkuları yaşıyoruz. Kendimizden de geçtik onlarca can bizlere emanet ediliyor. En ufak bir hata da yüzlerce metre uçurumdan aşağıya uçabiliriz. İnsanların yaşamlarına saygıları varsa lütfen bu yolu bir an önce genişletsinler” şeklinde konuştular.