31 Mart'ta yapılan yerel seçimlerden önce Koçarlı Belediye Meclisi, Adnan Menderes Mahallesi Çamlık alanını, Aydın Büyükşehir Belediyesi'ne devretme kararı almıştı. Büyükşehir de bu alanı, mesire alanı olarak düzenleyerek hizmete açmıştı. Nedim Kaplan başkanlığında, Mayıs ayı toplantısını gerçekleştiren Koçarlı Belediyesi'nin yeni meclisi, Mutlu Öztürk'ün belediye başkanlığı döneminde alınan "mesire alanının Büyükşehir Belediyesi'ne devredilmesi" kararını iptal etti.

"NİYE VEREYİM?"

Söz konusu maddenin görüşülmesi sırasında açıklamalarda bulunan Koçarlı Belediye Başkanı Nedim Kaplan, "Büyükşehir Belediyesi'nin yaptığı mesire alanı var. Buranın, Büyükşehir'e devri noktasında belediye meclisi, daha önce karar almış. Kararı iptal ediyoruz. Çamlık'taki parkın, Koçarlı Belediyesi'nde kalmasını istiyoruz. Koçarlı'nın malını Büyükşehir'e niye vereyim? Koçarlı'nın malını, Koçarlı'ya bırakacağız. Meslek yüksekokulunu, oraya taşıyacağız" dedi. Kaplan'ın konuşmasını tamamlamasının ardından, devir kararının iptaline yönelik madde oy çokluğuyla kabul edildi.

BİRLİKLERE 100 BİN LİRALIK BORÇ

Toplantıda, daha sonra yapılan oylama sonucunda Tarihi Kentler Birliği'ne Bahri Erdel, Afet Hizmet Birliği'ne Yaşar Dirik, Takdir Komisyonu'na da Adnan Akdağ ve Memduh Bircan asil üye olarak seçildi. Koçarlı Belediyesi'nin Ege ve Marmara Çevre Belediyeler Birliği ve Kıyı Ege Belediyeler Birliği üyeliklerinden çıkarılmasına da karar verildi. Başkan Kaplan, buna gerekçe olarak belediyenin ekonomik durumunun iyi olmamasını gösterdi. İki birliğe üyelik için fuzuli para ödendiğini savunan Kaplan, "Bunlara, biraz da borcumuz var. 100 bin lira civarında bir borç gözüküyor" ifadelerini kullandı. Öte yandan toplantıda Belediye Başkan Yardımcılığı'na Hüseyin Bakır'ın, Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü'ne Arzu Alevci'nin ve Yazılı İşleri Müdürlüğü'ne Çetin Bayraktar'ın atandığı açıklandı. Tüm maddelerin görüşülmesinin ardından toplantı, sona erdi.