Sezon başında teknik direktörlük görevi için Ahmet Duman ile birlikte ismi geçen Mehmet Akif Başaran, yönetim ile görüşme yapmış ancak anlaşma sağlanamamıştı. Geçtiğimiz hafta sonunda evinde Sultanbeyli Belediyespor’a 2-0’lık skorla mağlup olan Aydınspor 1923’te yönetim kurulu acil toplanmış ve teknik direktör Yavuz İncedal ile karşılıklı olarak anlaşma sağladıktan sonra yollarını ayırmıştı. 
  İncedal’ın yerine ismi gündeme gelen Taner Hancı ve Mehmet Akif Başaran arasında karar veren siyah-beyazlı yönetim, daha önce 2. Lig'de mücadele ettiği dönemde Aydınspor 1923’te görev yapan ve başarılı bir grafik çizen Akif Başaran ile anlaşma sağladı. 
  Aydın Büyükşehir Belediyesi Hüseyin Aksu Aydınspor 1923 Kulüp Tesisleri’nde gerçekleştirilen imza töreninde, Teknik Direktör Akif Başaran ile sezon sonuna kadar anlaşma sağlanarak resmi sözleşme imzalandı. Teknik Direktör Başaran’ın yardımcıları Kemal Yılmaz, Melih Altunsapmaz ve Bekir Küçükşahal olacak. 
  Kulüp tesislerinde düzenlenen imza töreninde açıklama yapan Aydınspor 1923 Kulüp Başkanı Özgür Kızıl, “Yavuz hocamızla karşılıklı olarak dün anlaşarak yollarımızı ayırdık. Akif hocamızla görüştük. Sağ olsun Akif hocamızla anlaşma sağladık. Sezon sonuna kadar kendisiyle beraber çalışacağız. Kendisinden başarı bekliyoruz. Aydınspor 1923 olarak beklentilerimiz büyük. Ben hayırlı uğurlu olmasını diliyorum ve kendisine başarılar diliyorum” dedi.

AYDIN’A TEKRAR GELMEKTEN MUTLUYUM”

Göreve resmen gelen Teknik Direktör Akif Başaran, yaptığı açıklamada, tekrar Aydınspor 1923 camiasına gelmekten mutlu olduğunu ifade ederek, “Ben ve ekibim tekrar Aydınspor 1923’te olmaktan mutluyuz. Zor bir dönem tabi ki. Bunu bilerek geldik. Aydınspor 1923’ü layık olduğu yere çıkarmak için elimizden gelen bütün gayreti sarf edeceğiz. Aydınspor 1923 camiası olarak, taraftarlarıyla, yönetimiyle ve biz teknik ekibiyle bir bütün olup, mutlaka arzulanan yere gelmek çabası içinde olacağız. Tabii ki bunda da desteğe ihtiyacımız var. Bu desteği de göreceğimizi düşünüyorum. Onun için büyük bir çaba ile istenen noktaya geleceğimize inanıyorum” diye konuştu.

TRANSFER ZORUNLU

Aydınspor 1923 Teknik Direktörü Akif Başaran, “Tabii ki ilk etapta iki tane maç var. Bu iki tane maçı en iyi şekilde geçirmek istiyoruz. Ondan sonra da transfer dönemi var. Aydınspor 1923’ün şartları müsait olursa, transfer yasağını açacaklarını söylediler. Bunun için bir gayret olunacak. Daha güçlü olmak gerekiyor. Güçlenebilmek için de transfer yasağını açmak gerekiyor. Bu dönem geldiğinde tekrar değerlendirme yapılacaktır. Zaten çünkü bütün Aydınspor 1923 camiasının buna ihtiyacı var. Yani transfer yapılmak zorunda. Takımın şu anki durumu ortada. Ligin dibindeki takımın 12 puanı var. Aydınspor 1923’ün 15 puanı var. Maç başına bir puan ortalaması düşüyor. Matematik ortada. Dolayısıyla hiç hoş bir durum değil. Ligde daha oynanmayan maçlar var. Daha bu ligin ikinci yarısı var. Biz de güçlenip istenen yere gelmek durumundayız. Şu an için bir sıkıntımız yok” ifadelerini kullandı.

“VELİLER YANIMIZA GELMESİN”

Teknik Direktör Yavuz İncedal döneminde bazı durumlara tölerans gösterildiğini ancak bundan sonra böyle bir şeyin olmayacağını dile getiren Başkan Kızıl, son olarak şu ifadelere yer verdi: “Bütün oyuncu velilerimizden, alt yapımızdan, A takımdan ve taraftarımızdan kesinlikle hocanın işine müdahale edilmemesini istiyoruz. Bunların önüne geçemedik, Yavuz hocamızla beraber müsamaha gösterdik. Akif hocamızla beraber bunlara tölerans göstermeyeceğiz. Eğer çocuklarını oynatmak istiyorlarsa, istedikleri yerde oynatabilirler. Bizim takımımızda hocamız karar verecek bunlara. Bunu da buradan belirtmek istiyorum.”

İLK İDMANINA ÇIKTI

Aydınspor 1923 ile sezon sonuna kadar anlaşma yapan Teknik Direktör Mehmet Akif Başaran, takım ile birlikte ilk antrenmanına çıktı. Başaran öncelikle tüm futbolcuları etrafına toplayarak uzun süren bir konuşma gerçekleştirdi. Ardından ısınma hareketlerinden sonra da hafif idmanla çalışmayı sonlandırdı.