ADÜ Eğitim Fakültesi Fen Bilgisi Eğitimi Öğretim Üyesi Proje Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Dilek Karışan ile Amerika Arcadia Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Augusto Macalalag, 'Özel Öğretim Yöntemleri Dersi' isimli proje tasarladı. Amerika’da da uygulanan aynı proje ile öğrenci grupları, hayatı kolaylaştıran 30 projeye imza attı.   

HAYATI KOLAYLAŞTIRAN PROJELERE İMZA ATTILAR

Etkinliğin amacının, fen, teknoloji, mühendislik ve matematiği entegre edip öğrencilere bütüncül olarak göstermek olduğunu söyleyen Proje Koordinatörü Karışan, “Her öğrenci grubu birer etkinlik tasarladı, yaklaşık 30 proje sergide yer aldı. Bu projeleri öğrencilerimiz bir dönem boyunca çalışarak tasarladılar. Hayatı kolaylaştırabilecek projelerimiz de var. Örneğin, ‘Maglev Treni’. Bu trende fosil yakıt kullanmayarak çevreye faydalı olabilmek amaçlanıyor. Bir başka proje de ‘Otomatik Sulama Sistemi’ tasarımı. Bu sayede toprağın nemi ve mineral miktarı ölçülerek çiçekler otomatik olarak sulanabiliyor” dedi.

ENGELLİLERE YÖNELİK PROJELER DE VAR

Sergide dikkat çeken çok sayıda proje olduğunu ifade eden Yrd. Doç. Dr. Dilek Karışan, görme engelliler için tasarlanan ceketin, işitme engelliler için tasarlanan kemerin, herhangi bir uyarıcıya yaklaşıldığında ses ve titreşimle uyarı vererek engellilerin hayatını kolaylaştıracağını söyledi.

REKTÖR BİRCAN DA ZİYARET ETTİ

Sergiyi ziyaret eden Rektör Prof. Dr. Cavit Bircan, öğrencilerin yapmış oldukları projeleri tek tek inceleyerek çalışma düzenekleri hakkında bilgi aldı ve öğrencilere çalışmalarında başarılar diledi.