ADÜ Merkez Kafeterya'da basın mensuplarıyla bir araya gelen Rektör Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir’e, rektör danışmanları ile Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Hüseyin Turgut eşlik etti. Aydın Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Semra Şener, Rektör Aldemir’e basın mensuplarını ağırladığı için teşekkür etti. Basının Aydın’ın gözü kulağı olduğunu vurgulayan Rektör Aldemir, göreve başladığı günden itibaren randevu sıkıntısı nedeniyle basınla birebir temas kuramadığını ifade etti. ADÜ olarak halkla bütünleşecekleri bir döneme girdiklerini vurgulayan Aldemir, “ADÜ olarak yoğunluk bakımından Türkiye’nin 10 üniversitesinden bir tanesiyiz. Fakat akademik başarıda ilk 10’da olmadığımızı görüyoruz. Bu performansı arttıracağız. İlin önem ve önceliklerinin saptanmasında basın önemli. Basın ile üniversite işbirliğine önem veriyoruz. ADÜ’deki İletişim Fakültesi’nin yerel basınla iletişim problemi var. Bunu aşacağız. ADÜ televizyonu ve radyosu açmak istiyoruz. Benim kapım 7/24 basına ve vatandaşa açıktır. Üniversitemizin her birimine, sadece rektörlüğe değil her birime Aydın’ın yerel gazeteleri girecek. Bunu samimiyetle söylüyorum” diye konuştu.

"KENDİMİ FEDA EDECEĞİM"

ADÜ’de üç aylık dönemde yapılanları anlatan Rektör Aldemir, şunları söyledi: “Aydın’da lokomotif görevi göreceksek bunu birlikte yapacağız. Burası kimsenin babasının yeri değil. Ne Osman’ın, ne Cavit’in, ne Mustafa’nın, ne de Ahmet’in yeri. Bizimle çalışacak kişilerde sadece liyakat arıyoruz. Sadakat arıyoruz. Millete, devlete, bayrağa sadakati olan insanın bizim başımızın üstünde yeri vardır. Kanımın son damlasına kadar Aydın için yapılabilecek ne varsa kapasitem, vizyonum ve sahip olduğum tüm kinetik enerjiyle ADÜ olarak Aydın'ımıza bir şeyler kazandıracağız. Üniversitemizi statükoculuktan çıkarmaya başladık. İlk 100 günlük kurucu hedefimiz bize itiraz eden, hayır diyenlere karşı durduk. Osmanlı devletinde ‘İstemezükçüler’ vardı. Yaşadıklarımızı anlatsam abartı gelir. 100 gün boyunca akort yaptık. Aydın’ı marka yapacaksanız bunun geçiş yolu üniversitedir. Üniversite potansiyelini ortaya koyarsa Aydın’ı kimse tutamaz çünkü Aydın işlenmeyi bekleyen bir elmas madeni. Aydın’a gelmek isteyen yüzlerce bilim insanı var. Ancak kendi alanında marka olmuş kim varsa ona kapımızı açacağız. Statükoculuktan ADÜ’yü kurtaracağız. Ben kendimi buna feda edeceğim. Bunu kırıp kendi alanında hit olmuş kişilerle çalışmaya başlayınca üniversitemiz 1.5 yıl sonra farklı yerlere gelecek. Aydın halkı ADÜ’den bir haber. Teknopark ile sahaya girdik ama yeterli değil. Üniversiteyi tanıtacağız. Ege’nin en itibarlı üniversitesi haline dönüştürmek istiyoruz.”

“ÜSTÜNDEN AŞAMAZSAM DELER GEÇERİM”

Göreve geldikten sonra üniversitedeki atamaların hepsini vekaleten gerçekleştirdiğini hatırlatan Aldemir, konuşmasını söyle sürdürdü: “Tıp Fakültesine dekan atamadım. Neden? Çünkü ben de onu ölçeceğim. Bana bir şeyleri ispatladıktan sonra asaleten atamaları yapacağız. ADÜ’de eşik değer yaşanıyor. Aydın’a Torku modeli bir şey yapacağız. Bunun için kapımız çalınsın bekledik. İncirimiz, kestanemiz, zeytinimiz var. Biz beklerken bazı kişiler, 'Sen emin misin bunu yapacağından?' dediler. Evet eminim. Ekmediğini yediğimiz, suyunu içtiğimiz bu toprağa hizmet için göreve geldik. Kim ne derse desin beni ilgilendirmez. Üstünden aşamazsam içinden deler geçerim. Bize karşı tavır koyan bunu bilerek yapsın.” Rektör Aldemir, Haziran ayında sansasyonel bir mezuniyet töreni yapmaya hazırlandıklarını ve ünlü sanatçıların Adnan Menderes Stadı’ndaki törende konser vereceğini dile getirdi.

"UYDURUKTAN FAKÜLTE AÇMAK OLMAZ"

ADÜ’de görev yapmış eski rektörleri de eleştiren Rektör Aldemir, “Birisi istemiş oraya fakülte açılmış. İki petrol istasyonu arasındaki mesafe yasalarla belirlenir. Eczanelerin yakınlığını yasalar belirler. Hangi akılla fakülteler açarsınız. Böyle master planı olmaz. 3 yıldır İslami Bilimler Fakültesi açılmış hocası yok. Yalandan ben de fakülte açayım. Hocası olmayan yere fakülte açılır mı? Kuşadası’nda Deniz Bilimleri Fakültesi 4 yıldır var. Hoca var mı? Yok. Nerede açanlar? Ben siyasetçi değilim. Birilerine şirin gözükmek için uyduruktan fakülte açmak olmaz. Fakülteler marka olmalı. Ben yalandan 4 fakültenin dekanıyım. Öğrencisi yok, hocası yok, oraya fakülte sekreteri atamışlar. O sekreter yüze yakın sahte sosyal medya hesabı açmış, birilerini eleştirmiş, sizinle ilgili ailenize kadar eleştirmiş. İşin yok mu senin akşama kadar? Çağırdım geldi. Attığınız her adımı izleyecek. Tıp Fakültesi’ne başhekim yardımcısı atadım. Bu arkadaşımızın kız kardeşi 12 yıl önce bir şey paylaşmış. O paylaşımdaki bir kelime beni de rahatsız etti. İşi gücü yok bunu ortaya çıkarmış. CİA bile bunu bulamaz. Konservatuvar bölümü açılmış, 2 hoca bulmuşlar, üçüncüsü yok. Hocalardan biri maaşı buradan alıyor, İzmir’de yaşıyor. Bu paralar bizim paramız. Sorunlar büyük ama çözeceğiz. Hesap uzmanı getirdik Malatya’dan. 26 günde 2 milyon zarar etmiş bir işletmeyi 1 milyon 200 bin lira kara geçirdi” ifadelerini kullandı.

"BOĞAZIMDAN HARAM GEÇMEZ"

Aldemir, “Beni kesseler boğazımdan 50 kuruş para geçmez. Ben öğretim görevlisiyken maaşım bana yetiyordu. Şerefim üzerine yemin ediyorum döner sermayeyi kapattım almıyorum. Boğazımdan haram geçerse Allah 7 ceddimden sorsun. Ben yemiyorsam, yiyen varsa elimi sokup da midesinden almazsam dünyanın en şerefsiz insanıyım. Hesabını teker teker soracağım. Üç aydır buradayım. Bize reaksiyon var. Sebebini öğrendik. Böyle bir şey yok. Yüreği yiyen varsa gelsin bize öğretsin. Bize absürt teklifle gelen oldu. Yanlış yerdesiniz dedim” diyerek ADÜ’nün kaynaklarını doğru yerlerde harcayacaklarını ifade etti.