Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce, Aydın mitingi sonrasında Efeler ilçesine bağlı Çeştepe Mahallesinde Aydın  Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği toplu iftar yemeğine katıldı. İftar yemeğinden önce balkon konuşması yapan İnce, iftar programında siyaset olmayacağını belirterek, “İftar sofrasını rakibim Recep Tayyip Erdoğan gibi iftira sofrasına dönüştürecek halimiz yok. Zaten günümüzü siyasetin sıcak gündemiyle geçiriyoruz. Burada siyaset olmaz. İftar sofraları, paylaşmaktır. Allah oruçları kabul etsin” dedi. İnce, konuşmasının ardından okunan ezanla birlikte orucunu açtı.

"BEN HEP CHP'LİYDİM"

Çeştepe’deki iftar yemeğinin ardından İnce, daha sonra demokrasi şehidi Adnan Menderes'in köyü olan Çakırbeyli Mahallesi'ni ziyaret etti. Çakırbeyli Muhtarlığında oluşturulan Adnan Menderes Müzesi'ni ziyaret eden İnce, kendisini karşılayan Aydın Büyükşehir Belediyesi bayan mehter takımı üyelerine zil çalarak eşlik etti. İnce, kendisini dinlemeye gelen Çakırbeyli Mahallesindeki kadınları da sahneye davet etti. Köylü kadınların arasında vatandaşlara seslenen İnce, “Demokrasi tarihimiz mücadelelerle doludur, ayıplarla doludur, başarılarla doludur. Siz de Türkiye demokrasi tarihinde önemli mücadeleler vermiş ve sonrasında haksızlığa uğramış, Başbakanlık yapmış rahmetli Adnan Menderes'in köylülerisiniz. Sizinle benim aramda önemli bir bağ var. Benim ailem de Demokrat Partiliydi. Dedem Demokrat Partiliydi, babam Adalet Partiliydi ama ben hep CHP'liydim. Yani yalan yok, ben hep CHP’liydim” dedi.  

PLAKET TAKDİM EDİLDİ

Demokrat Parti ile CHP’nin ortak noktaları olduğunu kaydeden İnce, “Demokrat Parti’nin Cumhuriyet'le sorunu yoktu, Atatürk ile sorunu yoktu. Yaşam şeklimizle bir sorunu yoktu. Farklı düşüncelerimiz oldu, mücadele ettik. Nazmiye Hanım vefat etikten sonra Bülent Tezcan ile birlikte rahmetli Süleyman Demirel'e başsağlığı ziyaretine gittik. Bize, 'Çocuklar hayatım CHP ile mücadeleyle geçti ama bugün CHP'nin büyük bir mücadele ettiğini görüyorum. Size tarihi bir sorumluluk düşüyor' dedi. Bunu hiç unutmuyorum” şeklinde konuştu
  İnce’ye ziyaretinin anısına Çakırbeyli Muhtarı Mehmet Demir tarafından plaket takdim edilirken, Koçarlı Belediye Başkanı Mutlu Öztürk ise İnce’ye Koçarlı’nın meşhur çam fıstığından hediye etti.