Aydın'da 1997 yılında profesyonel resim hayatına başlayan Firdevs Posacı, sulu boya tekniklerini yeteneği ile yoğurarak sanat dünyasına çok sayıda eser kazandırdı. Hayatını sanata adayan Posacı'nın sulu boya resimlerinin ünü ülke sınırlarını da aştı. Posacı, eserleriyle yurt içi ve yurt dışında 100'den fazla sergiye katıldı. Posacı İtalya, Pakistan, Arnavutluk, Kosova, Myanmar'da düzenlenen organizasyonlarda boy gösterdi. Yurt dışı sergilerde sanat elçiliğini üstlenen Posacı, şimdilerde yetiştirdiği öğrencilerle de sulu boya sanatını gelecek nesillere aktarıyor.

SANAT DÜNYASINA ÇOK SAYIDA ESER KAZANDIRDI

Eserleriyle sanat dünyasına katkı sunmaya devam edeceğini belirten Posacı, "Profesyonel resim hayatıma 1997 yılında başladım. Resimlerimde gördüğüm, dokunduğum, yaşayarak hissettiğim mekan ve konuları kendime özgü renklerle işleyerek tuvale yansıtıyorum. Yağlı boya çalışmalarımın yanı sıra Uluslararası Sulu Boya Portre Ressamı Atanur Doğan'dan aldığım sulu boya tekniklerini kendi resim yeteneğim ile yoğurarak sanat dünyasına çok sayıda eser kazandırdım" ifadelerini kullandı.

SULU BOYA RENKLERİNE ADANMIŞ BİR ÖMÜR

"Kişisel olarak açtığım 10 sergi ile birlikte yurt içinde çok sayıda organizasyona katılarak eserlerimi sergiledim" diyen Posacı, şunları kaydetti: "Bununla birlikte uluslararası birçok karma sergiye katılarak ülkemizi sanat alanında başarıyla temsil etmeye çalışıyorum. Dünyada oldukça yaygın olan sulu boya tekniğini ülkemizde yaygınlaştırmak istiyorum. Ömrümü sulu boyaya adadım diyebilirim. Tecrübelerimi, hobi olarak kurduğum atölyede resme merak duyan farklı sektörlerde çalışan insanlarla paylaşıyorum. Aydın'ın sanat dünyasına katkı sağlamaktan mutluyum."