Çığırsızlar Tiyatrosu ile Altı Nokta Körler Derneği’nin başlattığı proje çerçevesinde her hafta Çarşamba günleri, gönüllü okuyucular aracılığıyla dernek binasında engellilere kitap okunuyor. Projeye destek veren Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger, derneği ziyaret ederek görme engelli vatandaşlara, Yakup Kadri Karaosmanoğlu’nun ‘Yaban’ isimli romanını okudu. Bir saat boyunca kitap okuyan Vali Köşger, engelli vatandaşların gönlünü kazanırken büyük alkış aldı.

ENGELLİLER TOPLUMUN PARÇASI 

Projenin engelli vatandaşların toplumu kazandırılması açısından önemli olduğunu belirten Vali Köşger, “Kitap okuma etkinliği engelli vatandaşlarımız için çok faydalı. Bugün onlara ben kitap okudum. Bu etkinliğe karınca kararınca destek veriyorum. Gelişmiş bir toplum olabilmek için hiçbir bireyin ihmal edilmeden topluma kazandırılması gerekir. Ülkemizde bu konuda oldukça önemli mesafeler alındı. İlimizde de bütün engelli kardeşlerimizi topluma kazandırmak için gerekli tedbirleri alıyoruz. Engelli vatandaşlarımızın kamu kurumlarına rahat erişimlerinin yanı sıra onlara iş imkanları da sağlanıyor. Mutlu bir toplum olabilmek için toplumun mutlu olabilmesi lazım. Bunun için bizler de çaba sarf ediyoruz. Böyle bir etkinlikte engelli vatandaşlarımızla bir arada olmaktan çok mutluyum” dedi.

GÖNÜLLÜLER KİTAP OKUYOR 

Kitapların insanların pusulası olduğunu belirten Altı Nokta Körler Derneği Başkanı Bayram Özen ise, “En büyük engel, paylaşamama ve empati kuramamaktır. Görme engelli kardeşlerimiz kendi ihtiyaçlarını karşılayacak yeterli olanağa sahip değil. Bu yüzden ‘Kitapları Raflardan İndirme Vakti! Kitapların Sesi Olalım Haydi!’ projesi biz görme engelliler için büyük önem arz eden bir projedir. Proje kapsamında her hafta gönüllü okuyucular bizler için kitap seslendiriyor. Bu hafta Sayın Valimiz bize destek verdi. Valimize hassasiyetinden ve derneğimize katkısından dolayı çok teşekkür ediyoruz. Dünya engeliler günü yaklaşıyor. Dernek olarak etkinlikler kapsamında 5 Aralık günü Emine Erdoğan Kent Ormanı'nda fidan dikeceğiz. 4 Aralık’ta ADÜ’de farkındalık seminerinde ‘Benim dünyam’ isimli sesli betimlemeli tiyatro gösterisi yapacağız. 7 Aralık’ta ise görme engelli arkadaşlara güncel bir film izleteceğiz. Görme engelli vatandaşlarımızı hayatın bir parçası olduklarını hissettireceğiz” diye konuştu.