Kuşadası'ndaki bir otelde düzenlenen toplantıda konuşan Günel, basının isteklerini bildiğini, basın bürosu oluşturduklarını, sık sık basın mensuplarıyla bir araya geleceklerini kaydetti. Günel, Kuşadası gündemini yakından takip ettiklerini, seçim çalışmalarına devam ettiklerini söyledi. Günel, beklenenin dışında bir siyasetçi formatı çizeceğini, konuşmaların, icraatların kamuoyuna doğru olarak aktarılmasını beklediğini dile getirdi.

"BÜYÜKŞEHİR İLE YETKİ KAVGASINA GİRMEYECEĞİZ"

Belediye Başkan Evrim Karakoz’a kendi meclisinde yer alması için teklif götürdüğünü belirten Günel, Karakoz'un kendisine teşekkür ettiğini vurguladı. Günel, “Karakoz, Büyükşehir ile aramızda köprü olacak, bu attığımız en önemli somut adımlardan biri oldu. Kuşadası halkının memnuniyetini önemsiyoruz. Önümüzdeki 5 yıl Büyükşehir Belediyesi, Kuşadası’na yatırımlarını yaptığının 5 katına çıkaracağı sözünü verdi. Bu Kuşadası’na yatırım seferberliği demektir. Her iki belediye olarak yetki kavgası yapmadan Kuşadası’na hizmet etmek istiyoruz. Doğru köprüleri oluşturarak Kuşadası halkının muhatabı sadece Kuşadası Belediyesi olacak. Yerel seçimi rekor oyla kazanmak istiyoruz" diye konuştu.

"AYRIŞTIRMAK DEĞİL, BİRLEŞTİRMEK GEREKİR"                

Günel, basın mensuplarının sorularını da yanıtladı. Mevcut Başkan Özer Kayalı ve mevut ilçe yönetimiyle ilgili konuşmak istemediğini, İl Başkanlığı'nın konu ile yakından ilgilendiğini ifade eden Günel, "Ayrıştırmak değil birleştirmek gerekir. Adalı olmak, olmamak çok tehlikeli bir konu, bunu tartışmak bile istemiyorum. Adalı değil, Kuşadalı olmak önemli. Benim çocuğumun adı bile Ada. Kuşadası’na kim hizmet ediyor, kim katkı sağlıyorsa, Kuşadası için vardır. CHP sosyal demokrat görüşe sahip, ayrıştırıcı değil birleştirici bir partidir. Bu tartışmalara son vermek gerekir" dedi.

"TANITIMA ÖNEM VERECEĞİZ"

Sivil toplum kuruluşlarının görüşlerinin de önemli olduğunu söyleyen Günel, "Geniş tabanlı bir meclis oluşturacağız, kısır çekişmeler içerisinde olmayacağız ve kimsenin olmasına da izin vermeyeceğiz. İYİ Parti ile yapılacak ittifak konusunda partimin vereceği karar doğrultusunda hareket edeceğim. Kuşadası’nı daha iyi yere taşımak ve turizmde tekrar eski günlerine taşımak için çalışacağız. Altın Güvercin Yarışması'nı tekrar canlandıracağız. Tanıtıma önem vereceğiz. Yap-işlet-devret modeli ile tesislere, amatör spor kulüplerine destekler vereceğiz. Geçmişi reddetmek doğru değil, doğruya doğru, yanlışa yanlış diyerek bundan sonra yapılacaklara bakacağız" ifadelerini kullandı. 
  Ömer Günel, projeleriyle ilgili açıklama yapmayacağını, bu konuda Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu ile birlikte kamuoyunu bilgilendireceklerini sözlerine ekledi.

Haber Videosu