Nazilli’de 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 95. yıldönümü nedeniyle İstasyon Meydanındaki Atatürk Anıtı önünde düzenlenen sade bir törenle kutlandı.  Törene Nazilli Kaymakamı İbrahim Küçük, İlçe Garnizon Komutanı Personel Yüzbaşı Samed Demet, Belediye Başkanı Haluk Alıcık, Cumhuriyet Başsavcı Vekili Cumhuriyet Savcısı Sevil Demir, İlçe Emniyet Müdürü Bünyamin Daşdemir, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Yalçın Gürenci, AK Parti İlçe Başkanı Ramazan Satılmış, CHP İlçe Başkanı Ali Deveci, Gaziler, STK temsilcileri ve az sayıda vatandaşlar katıldı.

KORE GAZİSİ DUYGULANDIRDI


Nazilli Anadolu Lisesi’nin katkılarıyla düzenlenen törenler Kaymakamlık ve Belediye Başkanlığı çelenginin konulmasıyla başlarken, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam etti. Ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Personel Üstçavuş Emre Kaplan yaptı. Kore gazisi Mustafa Özbayram’ın okuduğu "Kurtuluş” adlı şiiri törene katılanlar tarafından coşkuyla alkışlandı. Son olarak Nazilli Anadolu Lisesi Hatice Başçı “Kahramanlar” okuduğu şiirle Atatürk anıtı önündeki program sona erdi. Saat 10.30 itibariyle Nazilli Kaymakamı İbrahim Küçük makamında ilçe protokolüyle bayramlaşarak 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları sona erdi.    

"ÖZGÜRLÜK BİZİM KARAKTERİMİZDİR"


Siz bize İstiklal bıraktınız diyerek konuşmasına başlayan Üstçavuş Emre Kaplan, “Özgürlük ve bağımsızlık benizim karakterimizdir’ diyerek, manda ve himayeyi ret deden, yalnızca Türk ulusunun vatan sevgisine ve özgürlük tutkusuna güvenen Atatürk’ün 1919’da çok güç şartlarda Samsun’a çıkmasıyla milli mücadele başlamıştır. Biz de; gelecek nesillere daha mutlu yarınlar bırakmak, İstiklalimizi ilelebet muhafaza etmek için, bağrından çıktığımız yüce Türk Milleti'nden aldığımız güçle göğsümüzü siper etmekten çekinmeyeceğiz” dedi.
Kore gazisi Mustafa Özbayram’ın okuduğu "Kurtuluş" adlı şiir ise, tören alanında duygu dolu anlar yaşanmasına sebep olurken, şiir bitiminde protokol üyelerinden büyük alkış aldı.

İLÇE PROTOKOLÜ BAYRAMLAŞTI


İstasyon meydanındaki çelenk koyma törenin ardından kutlamalar 10,30’da Kaymakamlık makamında devam etti. 30 Ağustos etkinlikleri kapsamında Kaymakam İbrahim Küçük, İlçe Garnizon Komutanı Personel Yüzbaşı Samed Demet ve Belediye Başkanı Haluk Alıcık, Kaymakamlık makamında ilçe protokolüyle bayramlaştı. Kaymakam İbrahim Küçük, 30 Ağustos Zafer Bayramının 95’inci yıldönümü etkinlikleri programları sonunda yaptığı açıklamada, "Zafer Bayramımızın 95’inci yıl dönümünü kutluyoruz. Başta büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm silah arkadaşları ve bu güne kadar vermiş olduğumuz tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmetle anıyoruz. Ülkemizin birliği ve dirliği uğruna halen şehit ve gazi olmaya devam eden tüm vatandaşlarımızı Allah kolaylıklar versin saygı ve rahmetle anıyoruz. Bu vatan ve millet olduğu sürece asla bölünmeyecek, asla parçalanmayacak. Zaman zaman badireler geçirip bedeller ödesek de bu birlikteliğimiz ve ülkede, bağımsızlığımız, ve özgürlüğümüz devam edecektir” şeklinde konuştu.
Öte yandan Nazilli Uzun Çarşı esnafı 30 Ağustos nedeniyle dükkanlarını bayraklarla süslediği görülürken, etkinliklerde vatandaşın ilgi göstermemesi de dikkatlerden kaçmadı.