Feslek Mahallesinde karayoluna yakın bir noktada Feslek Gelenbe Mahallesi Cami Yaptırma ve Yaşatma Derneği öncülüğünde hayırseverlerin desteği ile yapılan cami açılışına Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger, Kaymakam Muhammet İkis, Belediye Başkanı Mehmet Erol,  Aydın Müftü Yardımcısı Uğur Kocabaş, DSİ Bölge Müdürü Mehmet Akif Balta, Ziraat Odası Başkanı Naim Özdamar, Feslek Muhtarı Dündar Aydoğdu katıldı. 20 ayda tamamlanan caminin 1 milyon liraya mal olduğu kaydedildi. Çarşı Cami imamı tarafından yapılan Kuran-ı Kerim tilavetinin ardından açılış konuşmaları yapıldı.

“TEŞEKKÜR EDİYORUZ”

Belediye Başkanı Mehmet Erol, “Bu camiye her türlü katkıyı veren hayırseverlerimize teşekkür ediyoruz. Camilerin yapılması en faziletli amellerden biri. Peygamber Efendimiz hadisinde kim cami yaparsa kim tamiratına katkıda bulunursa Allah da Cennette benzerini onun için yapar buyurmuş. Bu camiye her aşamasında destek veren katkıda bulunan herkese çok teşekkür ediyoruz” dedi.

"CAMİLER İSTİKLAL VE İSTİKBALİMİZ"

Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger ise, “Buraya katkıda bulunanlardan Allah razı olsun. 20 ay gibi kısa bir sürede bu güzide eseri gerçekleştirmek kolay değil. Camiler bizim mührümüz, bu toprakların tapusu. Biz gittiğimiz yere medeniyetimizi götürüyoruz. Medeniyetimizin nişanesi bu. İstiklalimizin ve istikbalimizin ifadesi bu. Nasıl bayrağımız ezanımız istiklalimizin sembolü ise camiler de o toprağa vurduğumuz mührün birer nişanesi. Bu cami ülkemizin geldiği ekonomik yapı ile mütenasip. Son teknoloji ile donatılmış. İçi gayet güzel tesis edilmiş, dışı da gayet güzel yapılmış bir cami” ifadelerini kullandı.  

HAYIRSEVERLER GİZLİ KALDI

Dernek Başkanı Kasım Karadana, cami hakkında verdiği bilgide, “Osman Ertekin arkadaşımızla derneğimizi 2011 yılında kurduk. Derneğimizin amacını gerçekleştirdiğimiz için mutluluğumuz tarif edilemez. İsminin açıklanmasını istemeyen hayırsever vatandaşlarımız destek oldu. Onların katkısı ile bu hale geldi. Camimiz çifte minareli, kubbeli, kullanışlı, geniş bahçeli, çinili. Arap usulü minber ve mihrabı var” dedi.

İMAM İHTİYACI DİLE GETİRİLDİ

Açılış töreninin ardından kurdele kesimi yapıldı. Vali Köşger ile birlikte protokol üyeleri camiyi gezerken Köşger, minberde bulunan bir detaya dikkat çekti. Dernek Başkanı Kasım Karadana ve mahalleliler camiye henüz imam ataması yapılmadığını söyledi. Vali Köşger müftülükten konu ile ilgilenilmesini isterken, Müftü Yardımcısı Uğur Kocabaş’a, “Yoksa seni gönderirim” diyerek takıldı.

Haber Videosu