BEKİR MERT

Aydınspor 1923'e ait Hüseyin Aksu Tesisleri'nde su krizi yaşanıyor. Geçtiğimiz aylarda CHP'li Büyükşehir Belediyesi tarafından elektrikleri kesilen ve tahliyesi istenen kulüp binasında yaklaşık 2 ay önce sular kesildi. Aylardır bir damla suyun akmadığı tesiste futbolcular zor günler yaşıyor. Özellikle maç ve antrenman çıkışlarında terleyen futbolcular, tesise gittiklerinde duş alamıyor. Bu nedenle futbolcular otel veya başka tesislere yönlendiriliyor. CHP'li belediyenin zulmüne uğrayan siyah-beyazlı camia, su tankerleriyle önlem aldı. Tesis önüne gelen tankerlerden su çekilirken, futbolcular duş ihtiyacını tankerden taşıdıkları sularla karşılıyor.

"KAÇAK SUYU KENDİLERİ KULLANDILAR"

Göreve gelmeden önceki yönetimlerin kaçak su kullandıklarını iddia eden Aydınspor 1923 Kulüp Başkanı Hüsamettin Artan, "Kaçak suyu kendileri kullandılar. Burada tüyü bitmemiş yetimin hakkı var. Bu suyu kendiler kaçak kullandılar da, biz göreve geldiğimizde abonelik için dilekçe veriyoruz. Bize dönmüyorlar. Ablalarımız bulaşıklarını burada yıkıyor, futbolcularımız sularını buradan karşılıyor. Biz günde 2 antrenman yapıyoruz. Futbolcuların duş alması lazım. 2 aydır bu rezaleti bize yaşatıyorlar" dedi.

"TAŞIMA SUYLA DÖNDÜRECEĞİZ"

Aydın Büyükşehir Belediyesi'nin kendileriyle görüşmediğini söyleyen Artan, "Talepte bulunduk ancak görüşemedik. Görüşemediğimiz için bu sorunları yaşıyoruz. Aydınspor 1923 siyaset üstüdür, şahıslar üstüdür. Bu kulüp Aydın'ın markasıdır, amblemidir. 'Taşıma suyla değirmen dönmez' derler, biz artık burayı taşıma suyla döndüreceğiz. Bu kulüp 10 yıldır Büyükşehir Belediyesi tarafından Aydınspor'a tahsis edilmiştir. Başkanlık yapmış isimler çıkıp burada saat var mıydı, yok muydu söylesinler. Buradan sayın Valimize, Aydın'daki CHP, AK Parti'li milletvekillerine sesleniyorum. Bu kentin takımına sahip çıksınlar. Aydın'a yakışmayan sorunlar yaşıyoruz" diye konuştu. "SÖZÜN BİTTİĞİ YERDEYİZ" Atatürk Kent Meydanı'ndaki havuza gittiklerini hatırlatan Hüsamettin Artan, "Artık ne diyeceğimi bilmiyorum, şaşırdım. Ben Aydınspor Kulüp Başkanı olarak bu kulübün haklarını savunmak zorundayım, meydana gittiğimde de demokratik bir protesto olması amacıyla gittim. Halk bizim ne kadar mağdur olduğumuzu görsün istedik" ifadelerini kullandı.

Haber Videosu