Aydınlı emekli öğrenmen Hüsnü Ertung'un öncülük ettiği kampanyaya kentteki 20'ye yakın sivil toplum kuruluşu da destek veriyor. Başlattığı çalışmayla ilgili bilgi veren Ertung, Seikilos Anıtı'nı doğduğu topraklara geri getirmenin Aydın'a vefa borcu olduğunu söyledi.

"İLK VEFA BORCUMUZU ÖDEDİK" 

Beşparmak dağlarındaki 5 bin yıllık kaya resimlerinin varlığını 1971 yılından bu yana bölgede çalışıp bulan Alman arkeolog Anneliese Peschlow’a vefa borçlarını "Latmos’a rahmet geldi" isimli oyunu Almanya’nın Berlin kentinde sergileyerek ödediklerini dile getiren Ertung, ikinci vefa borcunu da ödemek istediğini ifade etti.

"AYDINLILAR SAHİP ÇIKMALI" 

 Seikilos Mezar Yazıtı'nın 1882-1883 yıllarında Aydın-İzmir Demiryolu inşaatı sırasında Tralleis Antik Kenti'nde bulunduğunu ifade eden Ertung, "Üzerindeki müzikal notaları ile bilim insanlarının ilgisini çeken 2 bin 300 yıllık mezar taşı, bulunduktan sonra İzmir'e, ardından yurt dışına çıkarılmış. Kopenhag'daki Milli Müze tarafından satın alınarak 1966'dan bu yana orada sergilenmektedir. Yazıtın Aydın'a getirilmesi için Aydın'daki sivil toplum kuruluşlarıyla birlik olduk. Aydınlılar da bu yazıta sahip çıkmalı ve kampanyaya destek vermeli. Aydın’dan başlatılacak seferberlikle yazıtın ilimize kazandırılacağına inanıyorum" dedi.