Aydın’ın önemli şirketlerinden Türen Ticaret kokuya, sineğe ve mikroba karşı önlem ile hastalıklar için mücadelede kullanılan, Ahır ve Kümes Dezenfektan İlacı'nın üretimine başladı. Aydınlı çiftçilerin yoğun ilgi gösterdiği ürün, yaklaşık 10 gündür satışa sunulmasına rağmen uygun fiyatıyla müşterilerine ulaşıyor.

BİRÇOK HASTALIĞI YOK ETMEDE KULLANILIYOR

Hayvancılık sektöründe hijyen amaçlı ve hastalıklara karşı en iyi koruma sağlayan madde olan Türen Ahır ve Kümes Dezenfektan İlacı, hayvanlarda görünen şap hastalıkları gibi birçok hastalığı yok etmede kullanılıyor. Kabak tatlısı ve reçel yapımında meyve-sebzeye dirilik kazandırmak için de kullanılan ürün, tarlada tarımsal canlılığı dengelemek için de bire bir çözüm olarak öneriliyor. Tavukçuluk sektöründe de kullanımı oldukça yaygın olan ürünün hayvan barınaklarında hayvanların ayak altlarında bulunan mikropları yok etmek için ve karantina bölgelerinde de kullanılıyor.

"HAYIRLI, UĞURLU OLSUN"

Türen Ticaret Yetkilisi Bilal Türen yaptığı açıklamada, “Ahır ve Kümes Dezenfektanı, özellik şap hastalığı olan bölgelerde olsun, pire, kene gibi haşerelere karşı hastalıkla mücadelede kullanılıyor. Taş kireci olarak hazır fabrikadan geliyor. Biz burada toz haline getirip, sönmemiş toz olarak üretimini yapıyoruz. Ürünümüzün satışları başladı. Yaklaşık 1 hafta, 10 gündür güzel talepler alıyoruz. Ürünlerimiz yüzde yüz sönmemiş toz kireçtir. İçinde çimento bulunan ürünlerle karıştırmayın. İçinde toz, taş gibi karışmış pislikler bulunmamaktadır. Ürünümüzü her yere gönderiyoruz. Zaten Aydın’a Ankara, İzmir gibi şehirlerden dışarıdan geliyordu bu ürün. Aydın’da şu anda biz yaptığımız için, bizimle beraber ürünün piyasadaki fiyatları düştü. Normalde 40 TL iken, fiyatlar 25 TL’ye kadar düştü. Aydın’da ürettiğimiz bu ürün, Aydınlıya hem daha uygun, hem de yerli ürün olarak hayırlı, uğurlu olsun” ifadelerini kullandı.