Türkiye Triatlon Federasyonu’nun 2019 takvimindeki ilk yarışı olan Marmaris Duatlonu Şampiyonası, Muğla'nın Marmaris ilçesinde yoğun katılımla gerçekleşti. 20 kulüpten yaklaşık 350 sporcunun katıldığı yarışmalarda Kuşadası Belediyespor Kulübü sporcusu Yusuf Ateş, 19-24 yaş kategorisinde Türkiye Birincisi oldu.
  Dayanıklılık ve iyi bir strateji gerektiren duatlonda sporcular önce koştu, sonra bisiklete binip ardından tekrar koştu. Bisiklet ve koşu parkurunda birincilik için kıyasıya mücadele eden yarışmacılar, renkli görüntülere vesile oldu. Aydınlı sporcu Yusuf Ateş, kazandığı birincilik madalyası için mutlu ve gururlu olduğunu belirtti.   
  Birinciliği kendisine en büyük desteği veren ailesine armağan eden Ateş, “Çok mutluyum. Her ne kadar çok zorlayıcı bir parkur olsa da, çok iyi bir mücadele yaparak bu başarıyı elde ettiğim için çok mutluyum. Öncelikle bu başarının asıl mimarları olan aileme, Antrenörüm Ramazan İşmel’e, Kuşadası Belediyespor Başkanı Tufan Asrav'a, idarecimiz Lami Yener'e, Üsküdar Çaycısı sahibi Cahit Alpboğa’ya destekleri için çok teşekkür ederim” dedi.