Hastanenin özel hastane şartlarındaki bu hizmet dikkat çektiği gibi, bu uygulamayı ilk defa duyan vatandaşlar tarafından da takdirle karşılanıyor. Gebelik esnasında annenin ve bebeğin ruhsal ve bedensel anlamda sağlıklı bir hamilelik dönemi yaşayabilmesi için Aydın Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi’nde kadınlara yönelik eğitimler devam ediyor. Gebe Bilgilendirme Sınıfı’nda gerçekleştirilen bilgilendirme toplantılarında, hamile kadınlar gebeliğin başlangıcından sonuna kadar yaşanacak evreler hakkında bilgi sahibi olurken, baba adayları da doğum serüvenine hazırlanıyor. Eğitimlere katılan anne adaylarına katılım belgesi verilerek bilinçli birey olmaları sağlanıyor. Gebe Bilgilendirme Sınıfı’ndaki eğitimler ise alanında uzman Doğum Öncesi Eğitmeni Sıdıka Akköprü tarafından 6 seansta toplam 12 saat olmak üzere veriliyor.

“AYDIN’DA NORMAL DOĞUM ORANLARI ARTTI”

Hastanelerinde her türlü imkanın mevcut olduğunu ve özel hastane şartlarında hizmet verdiklerini belirten Aydın Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi Başhekimi Ferdi Güneş, “Günümüzde normal doğum eylemi anne ve bebek sağlığı için en uygunudur. Biz bebek ve anne dostu bir hastaneyiz. Psikolojik ve fizyolojik olarak anne kadar babayı da doğuma hazırlamak için eğitimler veriyoruz. Gebe Bilgilendirme Sınıfı’nda verilen eğitimlerin sonunda Aydın’da normal doğum oranları arttı. Normal doğumların da giderek artacağını düşünüyoruz. Bu hastanede eğitim alan gebelerin her zaman bizim hastanemizde bir önceliği var. Biz toplumun her kesime hitap eden bir hastaneyiz. Geçen yıl 860 kişiye ulaştık. Bu yıl da 2 bin anne adayına bu bilgilendirmeleri yapmayı ve daha fazla katılımın olmasını istiyoruz” dedi. “KEYFİ SEZARYENLERİN ÖNÜNE GEÇMEYİ HEDEFLİYORUZ” Gebe Bilgilendirme Sınıfı’ndaki faaliyetler hakkında bilgiler veren Doğum Öncesi Eğiticisi Sıdıka Akköprü, “Gebe bilgilendirme sınıfında, eğitimlerimiz 6 oturum şeklinde planlanıyor. Eğitimlere eşler de katılabiliyor. Bu eğitimlerde gebelikte beslenme, gebelikte karşılaşılan problemler, egzersizler, solum gevşeme egzersizleri, doğum ve doğum teknikleri, lohusa bakımı, aile planlaması, emzirme eğitimi gibi birçok konuda eğitimler veriyoruz. Eğitim sonunda da anne adayları ve eşlere katılım belgesi veriyoruz. Özellikle keyfi sezaryenleri önüne geçmeyi hedefliyoruz. Amacımız Sağlık Bakanlığı’nın özenle üzerinde durduğu normal doğuma özendirmek. Anne adaylarımıza normal doğumun bebek ve anneler için ne kadar sağlıklı olduğunu vurguluyoruz. Bunun yanında diğer bir önemli konu olan emzirmenin faydalarını anlatıyoruz. Buraya katılan gebelerimizin 2 yıl bebeklerini emzirmelerini sağlıyoruz. Buraya gelip eğitimlerimize katılan gebelerimizin dilerlerse doğumlarına katılıyor ve doğumhanede yanlarında bulunarak destekçileri oluyoruz” diye konuştu.

EGZERSİZLER YAPTIRILIYOR

Belirlenen gün ve saatlerde Gebe Bilgilendirme Sınıfı’nda eğitimlere alınan anne ve baba adayları doğum anındaymış gibi egzersizlerle tecrübe kazanıyor. Nefes kontrolünden tutun, plates topuyla yapılan egzersizlere kadar birçok rahatlatıcı uygulamalar konusunda fikir sahibi olan anne adayları, böylelikle doğuma hazır hale geliyor. Eğitime katılan Rukiye Seçen ve Halil Seçen çifti ile Dilek Kayaoğlu ve Kadir Kayaoğlu çifti de, hastanenin bu uygulamasından çok memnun olduğunu ifade ederek birçok özel hastanede buna benzer uygulamanın olmadığını belirtti. Çiftler, doğum öncesi edindikleri bilgiler nedeniyle hastane yönetime teşekkür ettiler.

Haber Videosu