Aydın'ın ilçesi Kuşadası'ndaki Yeniköy Mahallesi'nde yaşayan 7 yaşındaki Gülcihan Demir, 4 ay önce grip şikayetiyle Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi'nde lösemi teşhisi konuldu. Hastalığının ardından minik Gülcihan için hızla tedavi süreci başladı. Kemoterapi alan minik Gülcihan'ın saçları döküldü. İlik bulunması için tüm Aydın’ın seferber olduğu Gülcihan’a kuaför Kenan Kaya tarafından peruk hediye edildi.

“DAHA İYİYİM ANNE”

Saçlarına kavuşmasından dolayı büyük mutluluk yaşayan Gülcihan için yeni bir mutluluk haberi Almanya’dan geldi. Almanya'da 27 yaşındaki bir erkeğin bağışta bulunduğu ilik, Gülcihan ile yüzde yüz uyumlu çıktı. İlik nakli için operasyon tarihi Ramazan Bayramı’nın ilk günü olarak belirlendi. İzmir Dr. Behçet Uz Hastanesi Çocuk Hemotolojisi ve Onkoloji Servisi’nde Doç. Dr. Salih Gözmen tarafından nakledilecek olan ilik, dün İzmir’e getirildi. İliğin hastaneye ulaşmasının ardından Gülcihan, saat 06.15 sıralarında ameliyata alındı ve 45 dakikalık sürede ilik başarıyla nakledildi. Annesi Sevgi Demir’in başından bir an olsun ayrılmadığı Gülcihan, ilik naklinin hemen ardından gözlerini açtı. Odasına getirilen Gülcihan’ın ilk sözleri ise ‘daha iyiyim anne’ oldu. Sağlık durumu iyi olan Gülcihan’ın bir süre daha hastanedeki tedavi sürecinin devam edeceği öğrenildi.

ÇİFTE BAYRAM

Ramazan Bayramı’nın ilk gününün sabahında ilik nakli olan Gülcihan, adeta çifte bayram yaşadı. İlik naklinin ardından ilk açıklamasını Ses Gazetesi’ne yapan Gülcihan, “Hayallerim var. Çok sevdiğim sanatçı Aleyna Tilki ile düet yapmak istiyorum. Eğitimimi en güzel şekilde tamamlayıp doktor ya da polis olmak istiyorum. Ayrıca taraftarı olduğum Trabzonsporlu oyuncularla tanışmak istiyorum. Sağlığıma kavuşarak bu hayallerime ulaşmak istiyorum” dedi.  Kızının operasyonun başarılı geçtiğini kaydeden anne Sevgi Demir, “Sabahın ilk saatlerinde nakil oldu. Doktorlar operasyonun başarılı geçtiğini söyledi. Hastanede tedavi süreci devam edecek. Bu ilikle inşallah kızımız sağlığına kavuşacak. Bu bayramda adeta çifte bayram yaşadık. Hasta olan kişilere seslenmek istiyorum. Asla umudunuzu kaybetmeyin. Moralinizi yüksek tutun ve sağlığınıza kavuşacağınız günlerin hayalini kurun. Operasyonu gerçekleştiren Dr. Salih Gözmen ve tüm ekibi ile hastane personeline, bizlere duaları destek olan herkese sonsuz teşekkür ediyorum” diye konuştu.