Sultanhisar Belediyesi’nin Eskihisar ve Yağdere mahallelerinde halı saha yapmasının ardından ve Demirhan Mahallesi’nde de yapımına yeni başlanacak olan halı saha için bazı vatandaşların, ‘Niçin ilçe merkezine de yapılmıyor?’ sorusuna Belediye Başkanı Osman Yıldırımkaya açıklık getirdi. 
  İlçe merkezinde bulunan bir adet halı saha ile bir adet futbol sahasının eski başkan Ertegün Ünal tarafından satıldığını belirten Yıldırımkaya, Sultanhisar’a yaklaşık bir seneden bu yana spor kompleksi yapmak için çalışma yaptıklarını ancak bu hizmet için kendilerine zorluk çıkarıldığını öne sürdü. 
  5 Eylül Mahallesi’nde çevre yolu üzerindeki bir bölüme yapacakları spor kompleksi için kapsamlı zemin etüt çalışması istenmesinin kendilerine 9 ay kaybettirdiğini dile getiren Yıldırımkaya, geçen dönem belediye başkanı olan Ertegün Ünal başta olmak üzere eski yöneticilerin hizmetlerine çeşitli yollarla set çekmeye çalıştığını savundu. 
 

“GENÇLERE HER TÜRLÜ YANLIŞI YAPTI”

Sultanhisar’da halı saha yapımına köylerden başlamalarının birtakım nedenlerinin olduğunun söyleyen Yıldırımkaya, “Bizden önceki belediye başkanı Ertegün Ünal sağ olsun gençlere yapabileceği her türlü yanlışları yapıp gitti. Sultanhisarlı gençlerin nerede spor yapacağını düşünmeden halı sahamızı ve futbol sahamızı sattı. İlçemizdeki bu sorunu Özlem başkanımıza ilettik ve ardından 16 dekar bir yer satın alarak Büyükşehir Belediyesi'ne devrettik. Özlem başkanımız da yaklaşık 5 milyon liralık bir yatırım yapacağı sözünü verdi. Bu spor kompleksi bittiğinde Büyükşehir Belediyesi burayı tekrar Sultanhisar Belediyesi’ne tahsis edecek ve biz de bu mekanı Sultanhisar halkına ve gençlere armağan edeceğiz” dedi.

“YAZIKLAR OLSUN” 

Yapmak istedikleri hizmetlerin çeşitli yollarla engellendiğini ve bu yüzden yapacakları hizmetlerin aksadığını öne süren Yıldırımkaya, “Bir yıl önce Sultanhisar ilçe merkezine spor kompleksini yapmak için programımıza aldık. Şu anda Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü hiçbir ilçede olmayan zorlamayı bize yapıyor. Jeolojik zemin etüdüyle alakalı bir rapor isteniyor. Ancak bu hiçbir ilçede istenmiyor ve ne hikmetse sadece bizden isteniyor. 8-9 aydan bu yana bize ayak sürüttüler.  Bakanlığa bu etüt çalışmasını yaptırttık ama bu durum Sultanhisar’a 9 ay kaybettirdi. Bu yaz çocuklarımız spor yapmaya başlayacaktı ama artık seneye kaldı. Halı saha normal jeolojik zemin etüdüyle olabiliyor. Biz kalkıp 50 katlı bina yapmayacağız. Bir kafeterya, bir halı saha, bir futbol sahası ve bir havuz yapacağız. Bu yapılacakların her hangi bir kat özellikleri yok. Bugün belediyeler 5 katlı 10 katlı tesisler yapıyor ancak kapsamlı etüt çalışması istenmiyor. Ama ne hikmetse bu Sultanhisar Belediyesi olunca iş farklı bir boyuta biniyor. Siyasetin de bir tadı vardır ama bunlar işin tadını iyice kaçırdı. Yazıklar olsun” diye konuştu.

“SULTANHİSAR’A ZARAR VERİYORLAR”

Yapılan engellemeler ile tamamen Sultanhisar halkına ve Sultanhisar Belediyesi’ne zarar verildiğini söyleyen Yıldırımkaya, “Bizi kimlerin engellemeye çalıştığını ve nasıl Bizans oyunları içinde olduğumuzu biliyoruz. Eski başkan Ertegün Ünal’la beraber eski yönetimler bazı şeylere çanak tutarak Ankara’ya gidiyorlar ve siyasilere baskı yapıyorlar. Hizmetlerin yapılmasını engellemeye çalışıyorlar. Seçimde önümüzü kesmek için böyle yollara başvuruyorlar. Ayıp, yapmayın, böyle siyaset olmaz. Biz de seçim kaybettik ama çıktık oturduk ve beş yıl bekledik. Biz kimsenin önüne set koymadık. Beş yıl sonra halkımızın karşısına tekrar çıktık ve başkan olduk. Biz beş yıl oturduk sen de otur. Ama böyle pis oyunlarla daha fazla puan kaybediyorlar. Bana zarar vermiyorlar. 22-23 bin insanın yaşadığı Sultanhisar’a spor kompleksinin yapılmasının önüne geçerek Sultanhisar ilçesine zarar veriyorlar. Ama inşallah bir buçuk sene sonra seçimlerde yine her şey belli olur” ifadelerini kullandı.
  Öte yandan başkan Yıldırımkaya ‘gençlerimiz geleceğimizdir’ diyerek Demirhan Mahallesi’nde de 500 bin liraya mal olacak bir halı saha yapacaklarının müjdesini verdi.