Sezona zirve hesabı yaparak başlayan ancak ligin 9. haftasında Sakarya deplasmanında alınan 2-0’lık mağlubiyetin ardından 16. sıraya gerileyerek ateş hattına giren Nazilli Belediyespor’da Kulüp Başkanı Erdoğan Eker, hafta içinde Yıldırım Demirören tesislerinde detaylı bir açıklama ile istifa ettiğini duyurmuştu. Açıklama sırasında diğer yöneticilerin hafta sonu oynanacak Silivri maçı sonrası istifasını açıklamasını istenmesi üzerine kararını erteleyen Kulüp Başkanı Erdoğan Eker, 2-1'lik mağlubiyet sonrası görevi bıraktığını duyurdu. İstifa kararının, kulübün bulunduğu durumla ilgili olmadığını vurgulayan Eker, sağlık sorunlarının görevini iyi bir şekilde yapmasını engellediğini ifade etti. Aralık 2016’da başladığı Nazilli Belediyespor kulüp başkanlığı görevini bildiği doğrular ve yönetici anlayışla bugüne kadar sürdürdüğünü söyleyen Erdoğan Eker, “Görevime başladığımda ligde 14. sırada olan takımımızı, iyi bir ekip çalışması ve ara transferde Belediye Başkanımız Haluk Alıcık’ın katkılarıyla son 5 haftada düşme hattından kurtararak, ligi 6. sırada tamamlayarak play-off’u 4 puanla kaçırdık” diye konuştu.

‘PANİK YAPACAK BİR DURUM YOK’

Kulüp çalışmalarının bir plan, bir proje olduğunu vurgulayan Eker, şunları kaydetti: “Düşme hattında olmamız, bizi birçok işimizi geriye bıraktırmak zorunda kaldı. Özellikle gençlerden yeterince faydalanamadık. Ben hiçbir işimde bahanelere sığınmam. Bu yıl yapılan yanlış transferler ve yanlış hoca tercihi bizi bugünkü sıkıntılı duruma getirdi. Aslında transfer yapılan futbolcularımızın birçoğu kariyer ve ligde yeteneklerini ispatlamış futbolcular. Sezon başı her türlü çalışma imkanı verdiğimiz halde, ne yazık ki teknik heyetimiz, futbolcuları istenilen seviyeye getirememiştir. Bu yetersizlik de hem skorlara yansımış, hem de bugünkü durumu ortaya çıkarmıştır. Panik yapacak hiçbir şey yoktur. Ara transferlerde yapılacak müdahalelerle yine takımımız, ligi Nazilli’ye yaraşır bir yerde bitirecektir."

‘ALT YAPI DÜŞÜNCEMİZİ UYGULAMAYA SOKMALIYIZ’

Sosyal medyada geçtiğimiz günlerde kendisi hakkında yapılan eleştirilerin haksız olduğunu da ifade eden Erdoğan Eker, “Yazın tatil yaptığım yerden Nazilli’nin hiçbir işi aksamaması için tam 27 kez Nazilli’ye geldim. Nazilli Belediyespor’daki işlerimizin aksamasına fırsat vermedim. Bunu bile sahte hesaplardan istismar yapmak isteyenleri görüyorum. Benim Nazilli Belediyespor’da altyapı söylemimi 30 yıldır tüm Nazilli bilir. Çünkü dökme suyla bu değirmenin dönmeyeceğini herkes bilir. Alt yapıda olgunlaşmış futbolcularımızı biran önce devreye sokmalıyız. Sayın Belediye Başkanımız Haluk Alıcık’ın altyapıyı Esat Ergüler Tesisleri'ne taşıması, bu konudaki ciddiyetini gösteriyor. Ancak bu düşünceyi artık uygulamaya sokmalıyız, sokacağız. Çünkü yeni hocamızı kılı kırk yararak, araştırarak almak istiyoruz. İsmi açıklandığında bütün taraftarlarımızın mutlu olacağına inanıyorum. Ayrıca son 10 gündür gençlerimizdeki hırs ve azmi de memnuniyetle izliyorum. Onlara güvenmeliyiz, destek vermeliyiz” şeklinde konuştu.

‘SAĞLIK SORUNLARIMIZ, GÖREVİME ENGEL OLUYOR’

Eşinin ve kendisinin rahatsızlıkları nedeniyle görevini tam anlamıyla yerine getiremeyeceğini söyleyen Erdoğan Eker, “Nitekim son zamanlara eşim ile birlikte sağlık sorunları yaşıyoruz. Yaz aylarında başlayan eşimin rahatsızlığı nedeniyle ve geçtiğimiz hafta şahsımın geçirdiği spazm nedeniyle görevimi layıkıyla, bana yaraşır bir şekilde yerine getiremeyeceğimi düşünüyorum. Hem kulübümüzün menfaatleri, hem de bu göreve daha fazla zaman ayırabilecek bir arkadaşımın göreve gelmesi için bu onurlu görevden istifa ediyorum” ifadelerini kullandı.