Düşük faiz oranlarıyla geçen yıl KOBİ’lere can suyu olan Nefes Kredisi'nde faizler aylık yüzde 0,99, yıllık yüzde 11,88 olarak belirlendi. Kredi vadesi ilk 6 ay geri ödemesiz, takip eden 12 ay eşit taksitli olmak üzere toplam 18 ay olacak.  

20 MİLYONA KADAR FİNANSMAN DESTEĞİ

Nazilli Ticaret Odası (NTO) üyelerinin Nefes Kredisi’ni önümüzdeki haftalardan itibaren kullanabileceklerini ifade eden yetkililer, üyelerin yaklaşık 15 milyon lira ile 20 milyon lira arasında kredi kullanabilecekleri finansmanın hazırlığının yapıldığını belirtti. 1 Nisan’da yapılan seçim sürecinin tamamlanmasının ardından ilgili işlemlerin gerçekleştirileceğini aktaran yetkililer, önümüzdeki hafta kredi kullanımına başlanabileceğini belirtti.

MASRAF EN FAZLA 51 LİRA OLACAK 

TOBB üyesi firmalar üye olduğu oda veya borsaya giderek Nefes Kredisi başvurusu için faaliyet belgesi isteyecek. Faaliyet belgesi ile 6 bankanın Türkiye genelindeki şubelerinde TOBB Nefes Kredisi başvurusu yapılabilecek. Bankalar, KOBİ'nin TOBB Nefes Kredisi başvurusunu alacak, KGF ile birlikte krediye uygunluğu değerlendirecek. Değerlendirme süreci olumlu sonuçlanırsa bankalar KOBİ'ye, TOBB Nefes Kredisi kullandıracak. Bankaların TOBB Nefes Kredisi için alacağı masraf, kefalet oranının yüzde 0,03’ü (onbinde üç) ile sınırlı olacak. Dolasıyla bankalar 51 liranın üzerinde masraf almayacak. Üyeler düşük faiz ve uzatılmış yeni vadenin yanı sıra, düşük masraftan da yararlanacak.